Antena Meniu Search
x

Directorul FBI, vizită fulger la Bucureşti.

Zi importantă pe plan politic şi al colaborării între serviciile de informaţii pentru România. Directorul FBI a făcut azi o vizită fulger la Bucureşti.

Vezi și

Zi importantă pe plan politic şi al colaborării între serviciile de informaţii pentru România. Directorul FBI a făcut azi o vizită fulger la Bucureşti. 

James Comey a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, apoi a fost invitatul premierului şi a susţinut o conferinţă comună cu noul director al SRI. Vizita vine la doar o zi după confirmarea în funcţie a lui Eduard Hellvig.

Cu o înălţime de peste 2 metri, ce îl face să fie asociat mai degrabă cu un jucător de baschet profesionist, James Comey a venit pentru prima dată în România. A fost primit atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi de premierul Victor Ponta. Întâlnirea cu proaspătul director al SRI, la doar o zi de la investirea acestuia în funcţie, trece drept un semn bun pentru relaţia dintre cele două servicii. Dosarele în care colaborează s-au înmulţit în ultimii ani.

Dintre cazurile din 2014 cunoscute opiniei publice aş menţiona arestarea soţilor Nemeş, învinuiţi de evaziune fiscală arestaţi şi extrădaţi şi cazul hackerului Guciffer.

În vârstă de 54 de ani acum, James Comey, a preluat frâiele serviciului în septembrie 2013. Fost procuror federal şi numărul 2 în Departamentul de Justiţie american, republicanul a fost propus de preşedintele Barack Obama în locul lui Rober Mueller. În septembrie, a devenit cel de-al şaptelea Director al FBI după un vot covârşitor în Senat.

Ca procuror, Comey a condus ancheta ce a dus la condamnarea celebrei moderatoare Martha Stewart, iar în 2006, a refuzat să certifice legalitatatea unor aspecte importante ale controversatului program NSA de spionare a comunicaţiilor. Programul a fost devoalat de doi jurnalişti de la NY Times, care au primit premiul Pulitzer pentru dezvăluiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Directorul FBI, vizită fulger la Bucureşti.