Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Discuţiile dintre "doamna cu coasa" de la Pantelimon şi iubitul sinucigaş. "Nu atingi nimic!"

Dosarul Pantelimon pare un film de groază nesfârşit. Iubitul doctoriței poreclite "doamna cu coasa" ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov. Bărbatul, şi el medic de Terapie Intensivă, şi-ar fi injectat un medicament puternic. În discuţiile înregistrate de anchetatori, acesta îşi sfătuia partenera să folosească argumentele unui alt doctor care şi-a pus capăt zilelor la scurt timp după ce s-a deschis ancheta de la Pantelimon

de Claudiu Loghin

la 16.08.2024 , 19:14

Medicul a fost găsit de un trecător care s-a speriat că bărbatul ar putea fi deja mort. Alerta s-a dat la 13 şi 6 minute, bărbatul a fost găsit într-una dintre toaletele, era conştient, dar somnolent. În apropierea lui medicii au găsit mai multe fiole de midazolam şi ecusonul de terapie intensivă.

A încercat să se sinucidă 

Surse din anchetă spun că doctorul îşi administrase o perfuzie cu un medicament puternic, folosit pentru sedare.

Vezi și

"E un medicament care se ia strict pe baza unei prescripţii medicale. Benzodiazepinele mai ales dacă sunt injectate pot provoca complicaţii severe printre care insuficienţa respiratorie, inconştienţă inclusiv moartea", a declarat Costin Matei, psihiatru. 

Pe acelaşi subiect

Medicul care a încercat să-şi ia viaţa era iubitul doctoriţei de la Pantelimon, poreclită "doamna cu coasa". Discuţiile dintre cei doi sunt acum pe masa procurorilor. Potrivit interceptărilor, el o învăţa să se inspire pentru audieri dintr-un bilet de adio lăsat de un medic din Capitală care s-a sinucis.

MEDIC: Uite, poți să te inspiri din ce a scris că e chiar foarte drăguț... ea nu tratează nimic. Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic. 

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu … suferință?

MEDIC:  Păi nu, da' ce, sunt Dumnezeu să prelungesc suferință? 

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Da. 

MEDIC: Tre' să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă. 

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Da, Cel de Sus. Frumos.

Discuţiile dintre "doamna cu coasa" de la Pantelimon şi iubitul sinucigaş

 Medicul de 53 de ani este şi el specialist ATI. Lucrează la Spitalul Militar din Bucureşti şi a avut contracte şi cu două clinici private din Capitală. Pe 7 august, a fost audiat de poliţiştii de la omoruri în dosarul în care partenera lui a fost arestată preventiv pentru omor cu premeditare. Apare în mai multe discuţii înregistrate de procurori, în care îşi sfătuia iubita cum să-şi pregătească apărarea.

MEDIC: Da. Nu știu, vorbește și cu Florina, vedeți ce spuneți pe acolo că nu știu ce au strâns asistentele alea.

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Exact. 

Aşa cum reiese din înregistrări, medicul ştia de existenţa listei "De lăsat" pe care o avea "doamna cu coasa". 

MEDIC: Nu știu dacă n-ar fi bine să-ți iei concediu pentru luni, că dacă ești în concediu nu te poate chema la nicio chestie. 

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Nu, iubire, vreau s-ajung, vreau să mă uit...

MEDIC: Da, da.

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: ... înc-o dată la lista aia de decese.

MEDIC: Nu atingi nimic! Nu modifici absolut nimic.

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Vreau să văd.

MEDIC: Bine.

MARIA MIRON, MEDIC PANTELIMON: Doar să văd, că-mi lipsește unu' din minte. 

MEDIC: Bine, hai! 

Ameninţări la adresa medicilor

La Spitalul Pantelimon, incidentele se ţin lanţ. După ce un individ a dat buzna în ATI şi a început să facă scandal, în ultimele zile au fost primite mai multe apeluri de intimidare.

"Bă, criminalilor, să nu cumva să veniţi in Ardeal cu maşinile alea de Bucureşti de borfaşi împuţiţi. 

La revedere". "Băga-mi-aş BIP!!! in morţii voştrii". "Alo, Spitalul. Alo, Alo, da. Voi trebuiaţi linsaţi frate, să plecaţi toţi. Tot spitalul ăla să plece. Plecaţi frate toţi acasă, ce căutaţi in spital?" 

Ancheta de la Spitalul Pantelimon a început în aprilie, când procurorii au anunţat că investighează 17 morţi suspecte în secţia de Terapie Intensivă. După 4 luni de cercetări şi audieri, au fost făcute percheziţii în locuinţele a două doctoriţe, Maria Miron şi Mirela Păiuş. Anchetatorii au demonstrat, cu probe, că acţiunile celor două au dus la moartea unui pacient de 54 de ani. În urmă cu o săptămână, cele două au fost arestate preventiv. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Discuţiile dintre "doamna cu coasa" de la Pantelimon şi iubitul sinucigaş. "Nu atingi nimic!"