Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nou incident la Pantelimon, în plin scandal al deceselor suspecte. Un individ a intrat cu forţa la Terapie Intensivă

Acuzaţiile grave de la spitalul Pantelimon au efecte în lanţ. O doctoriţă a reclamat la Poliţie că un individ a intrat în spital, a întrebat de o asistentă şi a făcut un scandal-monstru. După arestările de săptămâna trecută, tot mai multe familii acuză că le-au murit subit rudele în secţia ATI. Ministrul Sănătăţii promite soluţii şi spune că, dacă i se va cere, îşi va da demisia.

de Cristina Filip

la 15.08.2024 , 19:35

Este mărturia unui bărbat care şi-a pierdut sora, internată la spitalului Sfântul Pantelimon, în ceea ce procurorii numesc "perioada critică". "A fost internată în spital dar nu avea probleme grave să moară. Undeva la ora 5, a sunat-o unul din nepoți. Când a sunat după o oră jumătate două, nu trecuseră două, era deja moartă", spune sora unei victime. De la debutul anchetei care zguduie sistemul de sănătate, neîncrederea pacienţilor sporeşte şi incidentele se ţin lanţ.

Poliţia încearcă să-l găsească şi să afle motivele

La scurt timp de la arestarea celor două doctoriţe, un bărbat a dat buzna în Terapie Intensivă şi a început să facă scandal. O căuta pe una dintre asistentele care era pe tura de dimineaţă. Poliţia încearcă să-l găsească şi să afle motivele pentru care a venit la spitalul Pantelimon. Zeci de cadre medicale şi aparţinători au fost audiaţi până acum în cazul celor doi medici acuzaţi de omor cu premeditare. Judecătorii spun, în motivare, că doctoriţele au acţionat fără regret, cu sânge rece şi că i-au făcut părtaşi la crimă, fără voia lor, şi pe asistenţii medicali.

Vezi și
  • Ancuţa Grătianu: Pleacă medicul de lângă tine și tu iar îi dai la 20. Dar dacă se învârte pe acolo și iar vine... La mine s-a mai întâmplat și: "Că ce faci, Ancuțo?" Păi mă duc la pușcărie degeaba... Sau se întâmplă de multe ori să dăm înapoi, să modificăm rata. De exemplu, ei au dat pe 1, când a venit tura de vizitatori de la 12 la 1, am dat-o înapoi la 15, la 10 cu cât i-a mers la pacient.
  • Camelia Stamatoiu: Am înțeles.
  • Ancuţa Grătianu: Și nu ai de unde să știi cine vine și ce vede.

Ministrul Sănătăţii promite schimbări în sistemul medical şi chiar la conducera instituţiei. Dacă va fi cazul. "Evident, o solicitare din partea premierului, care este şi preşedintele partidului, nu poţi să fii ministru fără un sprijin politic, este firesc să se întâmple aşa", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Până la finalizarea cercetărilor, pacienţii care ajung la Pantelimon şi refuză internarea sunt preluaţi de spitalul SRI, conform unui ordin de ministru. De asemenea, se caută soluţii şi pentru pacienţii cu urgenţe vasculare. Spitalul Pantelimon era inclus în programul naţional de chirurgie vasculară în regim de gărzi şi aici ajungeau cazurile critice sâmbăta. De săptămâna viitoare, bolnavii vor fi trimişi în altă parte.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Nou incident la Pantelimon, în plin scandal al deceselor suspecte. Un individ a intrat cu forţa la Terapie Intensivă