Antena Meniu Search
x

DNA confirmă: Primarul din Mioveni prins când înapoia o parte din mita primită. De ce a returnat Ion Georgescu 10.000 de euro

DNA confirmă că l-a reținut pe primarul din Mioveni. A fost prins în flagrant când restituia 10.000 de euro din mita pentru a interveni ca un medic să fie angajat la spitalul din oraș. Conform procurorilor, a returnat banii deoarece "nu s-a ținut de promisiune".

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.10.2023, 11:52

DNA confirmă: Primarul din Mioveni prins când înapoia o parte din mita primită. De ce a returnat Ion Georgescu 10.000 de euro
Ion Georgescu, primar Mioveni - Facebook/Ion Georgescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a confirmat că primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ion Georgescu ar fi acceptat o mită de 30.000 de euro de la o persoană (martor) pentru angajarea unei rude la Spitalul Orășenesc

"În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină 'promisiunea' făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior", se arată într-un comunicat transmis joi de DNA.

Conform aceleiaşi surse, în acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii. Primarul Ion Georgescu a fost reţinut în cursul nopţii de miercuri spre joi, după mai multe ore de audieri la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA.

"Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (...) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (...) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni. "Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare", a mai spus avocata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Evenimente » DNA confirmă: Primarul din Mioveni prins când înapoia o parte din mita primită. De ce a returnat Ion Georgescu 10.000 de euro