Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi bărbaţi din Bacău au fost arestaţi după ce au încercat să scoată din ţară mai mulţi migranţi sirieni

Doi bărbaţi din Bacău au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de migranţi. Cei doi au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să scoată ilegal din ţară mai mulţi migranţi sirieni, care erau ascunşi în interiorul unor autoutilitare.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 16:40

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la imobilele unor persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi

S-a reținut faptul că, în perioada ianuarie - mai 2023, bănuiții, împreună cu alte persoane bănuite în cauză, ar fi constituit și acționat în cadrul unui grup infracțional, în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale, respectiv recrutarea migranților, adăpostirea acestora pe teritoriul României și ulterior înlesnirea trecerii ilegale a frontierei de stat, destinația finală fiind țări din vestul Europei.  

Pe parcursul administrării probatoriului, în urma controlului efectuat la punctul de frontieră, au fost depistate și oprite, de către polițiști ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, două transporturi ilegale.  

Pe acelaşi subiect

Migranții, de origine siriană, ar fi fost ascunși în spații improvizate, situate în interiorul autoutilitarelor folosite de către membrii grupului.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Faţă de cei doi bărbați, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea, pentru 24 de ore. 

La data de 08 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a admis cererea de arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi bărbaţi din Bacău au fost arestaţi după ce au încercat să scoată din ţară mai mulţi migranţi sirieni