Antena Meniu Search
x

Video Doi bărbaţi din Moldova, arestaţi după ce au fabricat şi vândut ilegal ţigări. Angajaseră un grafician care să copieze cu exactitate logoul unor mărci cunoscute

Doi bărbaţi din Moldova, care fabricau ilegal ţigări şi copiau logoul unor mărci cunoscute au fost arestaţi astăzi după mai multe descinderi ale poliţiştilor. Contrabandiştii angajaseră un designer ca să le facă marfa ilegală să pară autentică şi vindeu ţigările la jumătate de preţ. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 16.04.2024, 21:48

Vezi și

Cei doi bărbaţi aveau utilaje profesionale, matriţe şi imprimante pentru pachetele de ţigări. Cumpărau tutun şi fabricau ţigarete. Poliţiştii au găsit în fabrica ilegală aproape 100.000 de ţigări, 24 de kilograme de tutun şi mii de cartoane. 

Schema prin care cei doi bărbaţi au făcut avere din contrabandă cu ţigări

Suspecţii cumpărau tutunul, hârtia de ţigări şi cartoanele pentru ambalaje din judeţul Călăraşi. Le duceau în locuinţele lor din Bacău şi Neamţ. Unul dintre ei fabrica ţigaretele, iar celălalt le împacheta. 

Ana Grigore, reporter Observator: Pentru ca pachetele de țigări contrafăcute să arate întocmai cu unele originale, indivizii au angajat un grafician. Dupa ce obtineau un rezultat cat mai aproape de adevar, vindeau marfa contrafacuta in sate din Bacău și Neamț. Costul unui pachet fals era de 15 lei, aproape cu jumatate mai putin decat unul vandut, legal, in magazine.

România pierde, anual, în jur de 20 de milioane de euro din cauza contrabandei cu ţigări. În cea mai recentă operaţiune de proporţii, poliţiştii au găsit trei fabrici clandestine luna trecută. Au confiscat 38 de milioane de ţigarete şi 64 de tone de tutun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Doi bărbaţi din Moldova, arestaţi după ce au fabricat şi vândut ilegal ţigări. Angajaseră un grafician care să copieze cu exactitate logoul unor mărci cunoscute