Antena Meniu Search
x

Doi bulgari prinşi când încercau să introducă ilegal în România zeci de tone de deşeuri metalice şi plastice

Doi bulgari au fost prinşi, în cursul zilei de luni, când încercau să introducă ilegal în România zeci de tone de deşeuri metalice şi plastice.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 15:36

Zeci de tone de deşeuri metalice şi plastice ar fi urmat să ajungă din Bulgaria în România
Deşeurile provenite din Bulgaria, şi care ar fi trebuit să intre în România, urmează să fie returnate societăţilor expeditoare - Poliţia de Frontieră
  • Deşeurile provenite din Bulgaria urmează să fie returnate societăţilor expeditoare.

Vorbim despre două incidente separate petrecute la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, respectiv despre cazul unui bulgar de 40 de ani şi al altui bulgar în vârstă de 56 de ani.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, primul bulgar transporta 23,8 tone de deşeuri metalice, iar al doilea transporta aproape 13,8 tone de deşeuri din plastic.

Deşeurile venite din Bulgaria sunt returnate societăţilor expeditoare

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au avut suspiciuni încă din start în legătură cu legalitatea celor două transporturi astfel că au solicitat ajutorul reprezentanţilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Ancheta a scos la iveală că documentele de însoţire a mărfii erau incomplete. De asemenea, s-a stabilit că deşeurile, provenite din Bulgaria, urmau să ajungă la societăţi comerciale din Buzău şi Călăraşi.

În urma probelor adunate s-a luat decizia ca cele două mijloace de transport să nu aibă acces pe teritoriul României, astfel că deşeurile urmează să fie returnate societăţilor expeditoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Doi bulgari prinşi când încercau să introducă ilegal în România zeci de tone de deşeuri metalice şi plastice