Antena Meniu Search
x

Video Doi câini Carne Corso au atacat o tânără în zona Lacul Morii. Animalele, prinse şi date imediat înapoi proprietarilor

La nici o lună de la moartea Anei Oros, o nouă tragedie a fost evitată la limită în acelaşi loc, pe Lacul Morii din Capitală. O altă femeie a fost atacată de doi câini de luptă, lăsați liberi de stăpânul lor. Un bărbat care trecea prin zonă a salvat-o şi a sunat la 112. Angajaţii primăriei au prins câinii şi în loc să i ducă la adăpost, i-au predat proprietarilor. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.02.2023, 20:28

Vezi și

După câteva săptămâni de la moartea Anei Oros, tânăra sfâşiată de câini pe Lacul Morii, în zonă nu s-a schimbat nimic. Încă o femeie care ieşise la plimbare pe dig a fost atacată de doi câini de luptă, un mascul şi o femelă, din rasa Cane Corso. Animalele scăpaseră din curtea stăpânului şi hoinăreau prin zonă. Un trecător a intuit pericolul şi a sunat la 112.

"Am plecat să ne plimbăm pe lac, să facem mișcare. Au trecut pe lângă noi doi câini , păreau foarte mari și se îndreptau către insula Lacul Morii. Am considerat că sunt câini periculoși și am sunat la 112", a spus bărbatul care a sunat la 112.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Câinii considerați periculoși pe treptele de sub acest pod din zona amenajată a Lacului Morii. Aici unde oamenii aleargă, aleg să își plimbe copiii și se dau cu bicicleta.

Angajaţii primăriei au prins câinii și i-au dat înapoi proprietarilor

Pe acelaşi subiect

Angajaţii primăriei au prins câinii şi culmea, i-au dat înapoi proprietarilor. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor spune că de vină pentru această situaţie sunt sancțiunile mult prea mici.

"Din păcate amenda primită este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului", potrivit ASPA.

Polițiștii în schimb au amendat instituția cu 5.000 de lei pentru că a aplicat greșit sancțiunile - câinii trebuiau întâi duși într-un adăpost, de unde să fie mai apoi luați de stăpâni.

Proprietarul celor doi câini de luptă a primit o amendă de 3.500 de lei pentru că nu a sterilizat animalele şi pentru că le a lăsat libere și s-a ales și cu dosar penal pentru că le a tăiat urechile şi coada. Situația pare fără rezolvare câtă vreme câinii odată prinși, sunt recuperați de proprietari, iar mai apoi ajung iar în libertate.

Angajat ASPA: Ați văzut, acum, câinii doamnei pe stradă. Și i-a băgat în curte când ne-a văzut.

"Tocmai rupeam astea și am lăsat cățelul afară și de aia mi-au zis. L-am băgat. Ei umblă pe străzi să ia câini. E castrat, e cipat.​", a spus o femeie. 

Autoritățile nu au găsit încă un vinovat pentru moartea Anei Oros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Doi câini Carne Corso au atacat o tânără în zona Lacul Morii. Animalele, prinse şi date imediat înapoi proprietarilor