Antena Meniu Search
x

Video Doi infractori i-au bătut pe poliţişti, jandarmi, turişti şi pe un cerşetor în Costineşti. "Rupe-mi cătuşele, că îl bat singur"

La mare, ca în junglă! Într-o singură zi, două scene extrem de violente au îngrozit turiştii de pe litoral. La Costineşti, şase scandalagii au pornit o luptă pe plajă cu poliţiştii şi jandarmii. Sub o ploaie de înjurături şi ameninţări, agenţii au folosit forţa ca să îi încătuşeze pe agresori. Iar în Eforie, trei bărbaţi au luat la bătaie salvamarii care încercau să îi scoată din valurile mari.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 16.08.2023, 19:57

Vezi și

Au fost scene incredibile pe plaja din Costineşti! Şase bărbaţi din Braşov ameninţă şi îmbrâncesc poliţiştii. Unul dintre scandalagii se preface că loveşte un agent cu capul în gură. Jandarmul, care are tricoul rupt, îi dă cu palma peste faţă. Momentul este apogeul unui scandal de proporţii. Totul a început în bazarul de lângă plaja din Costineşti, la ora 14:00. Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum mai mulţi bărbaţi, printre care şi cel lovit de jandarm, iau la bătaie doi tineri în plină stradă. Aceştia ar fi luat apărarea unui cerşetor, lovit şi el de agresori.

Varianta Jandarmeriei vs. varianta turiştilor

"Un boschetar, a intrat nepoţelul în el. Când l-a îmbrâncit pe ală, mai erau doi inşi care au ieşit la el. Mai erau doi care erau cu el împreună. Şi de acolo a ieşit scandalul", a declarat Nicu Grigoraş, unul dintre bărbaţii implicaţi în scandal. Martorii au sunat la 112. Două echipaje de poliţie au ajuns pe plajă în căutarea lor, după nici 10 minute. Când şi-au dat seama cu cine au de a face, agenţii au chemat întăriri. După apariţia forţelor de ordine, totul s-a transformat într-o bătaie generală între turişti, poliţişti şi jandarmi.

Turiştii de pe plajă privesc îngroziţi încăierarea. Pe imaginile surprinse de martori se vede cum jandarmul care şi-a pierdut cumpătul este lovit şi iese din încăierare cu tricoul rupt. "Am văzut un jandarm care avea tricoul rupt. Destul de violenţi, ce-i drept. Erau şi bodyguardzii care au încercat să îi calmeze, dar nu au reuşit să îi calmeze", spune un martor. "Au bruscat jandarmii, au aruncat cu nisip în ei, i-au tras de haine. Le spuneau despre familiile lor, că vor fi urmărite", a declarat Ana Maria Burchi, purtător de cuvânt Jandarmeria Română. "Atât timp cât scopul a fost de a îi imobiliza, conform procedurii el putea să folosească mijloacele din dotare dacă aveau efectul scontat. Am văzut că sprayul nu a dat rezultate şi a ajuns să aplice lovituri la corp", a declarat Cosmin Andreică, Sindicatul Europol.

Pe acelaşi subiect

Potrivit surselor Observator, unul dintre scandalagii are o condamnare cu suspendare de trei ani pentru lovire sau alte violenţe. Iar un altul are dosar penal în Germania, pentru distrugerea unei proprietăţi şi import-export ilegal de arme şi explozibili. Prietenii lor care au fost duşi şi ei la audieri au o altă variantă asupa evenimentelor. "Când a venit ăla micu' şi mi-a dat un spray în gură, direct în gură mi-a dat. Până să cad jos, ăla mi-a băgat patru bucăţi", a declarat Nicu Grigoraş, unul dintre bărbaţii implicaţi în scandal. "Au apărut 2-3 echipaje de jandarmi. A ieşit cu genunchiul in spate, m-a incatusat fără să imi zică daca s a intamplat ceva", a declarat Adrian Felecan, unul dintre bărbaţii implicaţi în scandal.

"A fost un scandal general, normal că au dat, că nu au venit să culeagă flori băieţii", a declarat Nicu Serafim, salvamar. Nu a fost singurul scandal de pe litoral. În Eforie, mai multe persoane s-au luat la bătaie cu salvamarii care le-au cerut să vină din apă. Era arborat steagul roşu, iar marea era extrem de agitată. "3-4 au reușit să se depărteze, unul dintre ei a luat o piatră și a aruncat-o spre mine. Apoi a pierdut controlul, curentul l-a apropiat de skijet, m-a apucat de pluta de salvare, m-a smucit foarte agresiv, moment în care am căzut pe spate, am căzut cu capul de skijet, apoi sub el", a declarat unul dintre salvamari.

În urma conflictului, doi turişti au ajuns la spital. Ca şi în cazul agresorilor de la Costineşti, ei sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe dar şi pentru tulburarea liniştii publice. Sociologii spun că violenţa a devenit un trend, indiferent de locul în care se află românii în concediu. "Aici este vorba de lipsa uriaşă se respect pe care o au făţă de autorităţi. Porneşte în primul rând de la educaţia precară, de la lipsa de responsabilitate civică", a declarat Sebastian Fitzek, sociolog. În minivacanţă, în toată ţara, poliţiştii au intervenit în peste 26.000 de incidente. Iar numărul de urgenţă a fost apelat de 24.000 de ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi infractori i-au bătut pe poliţişti, jandarmi, turişti şi pe un cerşetor în Costineşti. "Rupe-mi cătuşele, că îl bat singur"