Antena Meniu Search
x

Video Salvamarii au sunat la 112 pentru că turiștii nu vor să-i asculte. Oamenii s-au bătut și cu salvatorii, și cu jandarmii pentru că nu au fost lăsați să intre în mare

Se fac anchete după două incidente violente petrecute pe litoral, în ultima zi a minivacanței de Sfânta Maria. Într-unul din cazuri, mai mulţi turişti s-au luat la bătaie pe o plajă din Costineşti iar când au intervenit jandarmii, scandalul a escaladat şi şase bărbaţi băuţi şi extrem de violenţi au atacat patrulele forţelor de ordine. După o luptă corp la corp cu jandarmii, cei şase bătăuşi au fost încătuşaţi şi duşi la secţie. Au acum dosar penal pentru ultraj, loviri dar și tulburarea liniștii publice.  

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 13:41

Vezi și

Imaginile filmate de camera de supraveghere surprind exact momentul în care izbucneşte scandalul. Protagoniştii sunt iniţial mai mulţi turişti care împart pumni şi picioare. La scurt timp sosesc poliţiştii şi jandarmii apelaţi prin 112. În acel moment, bătaia se mută pe plajă.

Scandalagii nu se cenzurează nici la adresa jandarmilor, aşa că riposta este pe măsură. În loc să se liniştească, bătăuşii se încaieră cu forţele de ordine. 

- Dă-mi drumul!

- Băi, de ce dai în el, bă!

Pe acelaşi subiect

- Am văzut că unul dintre jandarmi avea tricoul rupt.

- Ia un pic cătuşele că îl bat singur!

- Încearcă, frate!

Bătăuşii nu s-au liniştit nici după ce au fost imobilizaţi. Pentru martori, lupta între turiştii petrecăreţi şi forţele de ordine s-a transformat în spectacol. 

- Mi-a dat cu spray în gură!

- Calmează-te!

- Pentru nişte vorbe l-ai lovit, bă! Domnule poliţist, pentru nişte vorbe l-a lovit!

- Mă, nu mai ameninţa, măi, frate!

Şi ca la orice spectacol, suporteri sunt de ambele părţi.  

Martor: S-au bătut între ei, nişte turiști, au deranjat apoi au venit organele și au reușit să restabilească ordinea.

Martor: A lovit un bărbat cu pumnul până i-a spart nasul. Jandarmul nu trebuia să lovească în halul ăla!

Nicu Serafim, șeful echipei de salvamari: A intervenit poliția, din ce spuneau colegii a dat și în poli'ie și atunci a intervenit echipa de intervenție şi i-a liniştit. Bineînțeles că au dat, că doar nu au venit să culeagă flori băieții!

Reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa au transmis că vor analiza imaginile apărute în spaţiul public pentru a stabili dacă intervenţia a fost sau nu conform procedurilor legale. 

Steag roșu, scăldatul interzis - pericol de moarte

Au fost cuvintele de ordine pe litoral. De la copii până la adulţi, mulţi s-au aventurat în valurile care loveau violent ţărmul. Salvamarii au alergat după turiştii care ignorau curenţii puternici. S-au folosit şi de noua lege care le permite să cheme poliţişti şi jandarmi în ajutor.

În staţiunea Venus, turiştii nu ţin cont de pericolele pe care valurile le ascund şi se aventureză în apa mării. "Ştiu, dar ce să facem? Trebuie să intrăm dacă am venit la mare, nu?", spune un turist.

Salvamar lovit cu pietre de un turist, în Eforie

În Eforie, un salvamar ce se afla pe un skijet a fost atacat cu o piatra de către un turist care a refuzat să iasă din apă în urma avertismentelor. Apoi salvamarul a fost luat la ţintă de prietenii bărbatului, iar de aici până la o încăierare generală n-a mai fost decât un pas.

"La data de 15 august a.c., în jurul orei 17.40, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din stațiune, ar fi avut loc o agresiune fizică, între mai multe persoane. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că 3 persoane nu ar fi respectat indicațiile salvamarilor, steagul roșu fiind arborat, conflictul dintre acestea și salvamari fiind spontan. Două persoane au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice", au transmis reprezentanții Poliției.

Au fost şi plaje unde oamenii au respectat steagul roşu arborat. Mulţi au stat departe de apă mai mult de frica amenzilor. Cine nu respectă indicaţiile salvamarilor plăteşte între 500 şi 1.000 de lei.

Ziua de luni a fost cea mai neagră din acest sezon pe litoral

Şase oameni au murit în valuri. Ultima victimă a dispărut în mare la Costineşti. Tânărul a intrat în apă după 21, când salvamarii nu mai erau pe plajă şi a înotat până a trecut de geamanduri.

În cele 15 staţiuni de la malul mării sunt 440 de sectoare de plajă, dar nu fiecare are salvamari. Sunt mai puţin de 300 de salvatori pe tot litoralul. Acum, când sunt 200.000 de turişti la mare, înseamnă că un salvamar trebuie să aibă grijă de aproape 700 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Salvamarii au sunat la 112 pentru că turiștii nu vor să-i asculte. Oamenii s-au bătut și cu salvatorii, și cu jandarmii pentru că nu au fost lăsați să intre în mare