Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă

Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă pentru a scăpa de amenzi în urma unor controale în trafic. În total, 33 de şoferi vor fi judecaţi pentru dare de mită.

de Redactia Observator

la 17.10.2018 , 15:05

Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă - Arhivă

Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă pentru a scăpa de amenzi în urma unor controale în trafic. În total, 33 de şoferi vor fi judecaţi pentru dare de mită.

În decursul a patru luni, în perioada martie-iunie 2018, cei 33 de şoferi, traşi pe dreapta de cei doi poliţişti, le-au promis, oferit şi chiar dat diferite sume de bani pentru a scăpa de amenzi.

Din nefericire pentru ei, de fiecare dată, poliţiştii au depus plângeri împotriva şoferilor la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ulterior, în luna mai, acelaşi agent de poliţie a sesizat DGA cu privire la faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu împreună cu acelaşi coleg, pe acelaşi sector de drum, un alt conducător auto depistat pentru depăşirea vitezei maxime admise în localitate, a început să îi promită sume de bani, iar în cele din urmă le-a oferit suma de 100 de lei pentru a nu dispune sancţionarea sa contravenţională.

În cauză au fost dispuse cercetări, astfel încât din datele şi probele obţinute, au rezultat indicii rezonabile că, în perioada 27 aprilie - 25 iunie, 33 de persoane fără calitate specială au promis, oferit sau dat sume de bani ori foloase materiale celor doi agenţi de poliţie pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu îi sancţioneze contravenţional.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, precizează DGA în comunicatul citat.

Alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au sesizat, în trei rânduri, de la începutul acestui an, la DGA, dări de mită din partea unor şoferi care au încălcat normele legale. Anchetatorii susţin că poliţiştii au refuzat sume cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, oferite cu titlu de mită de şoferi, pentru a nu-i sancţiona, se mai arată în comunicatul de presă.

În toate cele 3 situaţii au fost întocmite dosare penale în care ofiţerii DGA au efectuat cercetări iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au emis rechizitorii de trimitere în judecată pentru dare de mită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Doi poliţişti rutieri din Bicaz au denunţat zeci de şoferi care le-au oferit şpagă