Antena Meniu Search
x

Doi tineri din Botoşani, declaraţi admişi la Cambridge şi Oxford. Ştefan este supranumit "Einstein de Botoşani"

Liceenii Ștefan Bălăucă, supranumit „Einstein de Botoşani”, şi Alexandru Pitrop îşi vor continua studiile universitare la Cambridge şi Oxford.

Doi tineri din Botoşani, declaraţi admişi la Cambridge şi Oxford. Ştefan este supranumit "Einstein de Botoşani"

Liceenii Ștefan Bălăucă, supranumit „Einstein de Botoşani”, care este şi cel mai tânăr cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, şi Alexandru Pitrop îşi vor continua studiile universitare la două dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

"Rezultatele elevilor de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu continuă să impresioneze: Ștefan Bălăucă şi Alexandru Pitrop au fost deja admişi la cele mai prestigioase universităţi din lume -- Cambridge şi Oxford. Un moment de satisfacţie, bucurie, împlinire şi pentru colectivul didactic din întreaga şcoală”, a anunţat Cristina Chiriac, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, pe contul său de Facebook.

Ştefan Bălăucă va studia ştiinţele, iar Alexandru Pitrop va fi un specialist în matematică. Ștefan Bălăucă este multiplu medaliat la olimpiade naţionale şi internaţionale de matematică, chimie, fizică şi română. Anul trecut, botoşăneanca Andreea Rotaru, tot de la „Eminescu”, a fost admisă la Oxford.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Doi tineri din Botoşani, declaraţi admişi la Cambridge şi Oxford. Ştefan este supranumit "Einstein de Botoşani"