Antena Meniu Search
x

Video Doi turiști care voiau să ajungă la Cascada Duruitoarea au fost salvați din masivul Ceahlău. Cum i-au găsit salvamontiștii

Misiune periculoasă, miercuri seară, pentru salvamontiştii din Neamţ. Aceştia au recuperat doi tineri din masivul Ceahlău, care se aventuraseră neechipaţi pe un traseu extrem de dificil.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 08:26

Vezi și

Bărbatul de 30 de ani şi femeia de 25 de ani, din Iaşi, au încercat să ajungă la Cascada Duruitoarea. Este un traseu dificil chiar şi vara, iar pe timp de iarnă este interzis. În plus, cei doi nu aveau bocanci şi haine potrivite pentru munte. Când n-au mai putut înainta, au sunat la 112.

Echipajul de salvamontişti a ajuns la ei după trei ore. Salvatorii au fost nevoiţi să urce prin zăpada care ajungea şi la un metru, în condiţiile în care exista şi pericolul producerii unei avalanşe. În cele din urmă, tinerii au fost coborâţi în staţiunea Durău.

Rafalele de peste 100 de km/h la munte

Meteorologii anunţă cod galben de vânt puternic în zonele de munte şi în judeţele din nord-vestul ţării, până vineri dimineaţă, fiind afectate în total 27 de judeţe. La munte, rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră. 

Potrivit ANM, joi, în intervalul orar 06.00 - 20.00, la început în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h. 

'La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ'', anunţă ANM 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi turiști care voiau să ajungă la Cascada Duruitoarea au fost salvați din masivul Ceahlău. Cum i-au găsit salvamontiștii