Antena Meniu Search
x

Doi ucraineni au fost găsiți într-un canal de irigaţii, în timp ce încercau să traverseze înot Prutul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbaţi din Ucraina care au traversat râul Prut înot, cu intenţia de a obţine o formă de protecţie a statului român.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 15:43

râul Prut
Doi ucraineni au fost găsiți într-un canal de irigaţii, în timp ce încercau să traverseze înot Prutul - Shutterstock (arhivă)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, în cursul zilei de duminică, poliţiştii de frontieră au fost informaţi telefonic, de un localnic, poliţist de frontieră trecut în rezervă, că la malul râului Prut, la aproximativ un kilometru distanţă de localitatea de frontieră Bumbăta, a observat doi bărbaţi care nu-şi justificau prezența în zonă.

"La nivelul sectorului au fost luate măsuri specifice, în cel mai scurt timp cei doi fiind descoperiţi nu departe de locul indicat, în timp ce se ascundeau într-un canal de irigaţii. Nefiind vorbitoare de limba română, cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru clarificarea situaţiei. În urma cercetărilor desfăşurate s-a stabilit că cei doi bărbaţi, în vârstă de 38, respectiv 32 de ani, sunt de naţionalitate ucraineană şi că au trecut ilegal frontiera de stat, traversând înot râul Prut din Republica Moldova în România, cu intenţia de a obţine o formă de protecţie a statului român", precizează sursa citată.

Poliţiştii efectuează cercetări şi urmează să dispună măsurile legale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Doi ucraineni au fost găsiți într-un canal de irigaţii, în timp ce încercau să traverseze înot Prutul