Antena Meniu Search
x

Doliu, în lumea teatrului românesc! Actorul Traian Buzoianu a murit

Traian Buzoianu, unul dintre cei mai iubiţi actori ai Teatrului Naţional din Timişoara, a murit, la vârsta de 66 de ani.

"Titi a plecat. S-a dus să facă alte lumi să râdă şi să se bucure de marele lui talent. Dar pe noi, cei de-aici, în această sâmbătă însorită de martie Traian Buzoianu ne-a părăsit. Unul dintre marii actori comici ai României, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului Naţional din Timişoara, timp de aproape patru decenii Traian Buzoianu şi-a regalat publicul cu acel umor hâtru care i-a marcat creaţia cu o tuşă inconfundabilă. Traian Buzoianu a oferit scenei timişorene câteva dintre cele mai fulminante personaje comice ale istoriei sale", se spune în comunicatul prezentat de Mediafax.

Născut în 28 aprilie 1947 la Meteleu, judeţul Buzău, Traian Buzoianu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti. De atunci, Teatrul Naţional din Timişoara l-a adoptat pe Titi Buzoianu, iar el, la rândul lui, a adoptat Teatrul Naţional.

Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul din Calea Lipovei din Timişoara. Ora ceremoniei funerare urmează să fie anunţată în cursul zilei de duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Doliu, în lumea teatrului românesc! Actorul Traian Buzoianu a murit