Antena Meniu Search
x

Video Doliu şi rugăciune în Hunedoara. Peste 500 de credincioşi au venit să se roage pentru sufletul Preasfinţitului Gurie: "A fost un om cu multă dragoste"

Zi de doliu şi rugăciune în Hunedoara. Sute de credincioşi s-au strâns ieri în faţa Catedralei Episcopale "Sfântul Nicolae" din Deva, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Preafericitul Gurie. Biserica a fost neîncăpătoare. Întreaga curte a fost acoperită cu buchete de flori, candele şi coroane aduse de credincioşi.

De Redactia Observator la 25.10.2021, 10:36
Vezi și

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din judeţul Hunedoara au răsunat ieri pentru părintele Gurie. Peste 500 de credincioşi au venit să se roage pentru sufletul Preasfinţitului Gurie la Catedrala episcopală "Sfântul Nicolae". Mulţii dintre ei l-au cunoscut personal pe ierarh şi şi-au amintit cu emoţie şi regret de el. 

Credincioasă: A fost un tată, a fost un prieten, un om care întotdeauna te întâmpina cu zâmbetul pe buze.

Credincios: A ajutat pe foarte multă lume, dintre care şi eu. Venea în sobor, era în sobor pe unde mergea prin ţară, şi mă vedea şi se strecura şi îmi dădea bănuţi şi mă ajuta. A fost un om milostiv, un om cu multă dragoste.

Slujba înmormântării a fost oficiată de către un sobor numeros de arhierei, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. 

Pe acelaşi subiect

Episcopul Severinului şi Strehaiei: A fost un slujitor devotat. Le-a întrunit pe toate, şi administraţie, şi spiritualitate, şi om duhovnicesc şi foarte iubitor de nevoiaşi, milostiv, cu dragostea lui a îmbrăţişat pe toţi. 

Ştefan Negreanu - preot: Noi avem nădejdea că el este la Dumnezeu aşa cum el a crezut toată viaţa şi cu Dumnezeu rămâne. Şi de acolo are îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu şi se roagă şi pentru noi, şi noi cerem odihna sufletului lui.

Preasfinţitul Gurie, bolnav de COVID-19, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator. Avea 53 de ani şi a condus Episcopia Devei şi Hunedoarei timp de 12 ani. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Doliu şi rugăciune în Hunedoara. Peste 500 de credincioşi au venit să se roage pentru sufletul Preasfinţitului Gurie: "A fost un om cu multă dragoste"

Breaking News

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții