Antena Meniu Search
x

Răscoală în Dolj, după confirmarea pestei porcine. Ministrul Agriculturii acuză, din nou, o mână criminală

O mulţime furioasă i-a întâmpinat, astăzi, pe veterinarii veniţi în primul sat din Dolj lovit de pestă. În protestele sătenilor, medicii au inventariat porcii care trebuie sacrificaţi. Însuşi vceprimarul îi acuză pe inspectorii de la DSV că nu fac filtre în localitate.

Vezi și

O mulţime furioasă i-a întâmpinat, astăzi, pe veterinarii veniţi în primul sat din Dolj lovit de pestă. În protestele sătenilor, medicii au inventariat porcii care trebuie sacrificaţi. Însuşi vceprimarul îi acuză pe inspectorii de la DSV că nu fac filtre în localitate, care să împiedice răspândirea epidemiei. 

Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare din Dolj aproape că au fost luaţi pe sus de sătenii revoltaţi din Comănicea. Inspectorii au venit să facă lista porcilor pe care îi vor sacrifica. N-au adus cu ei şi un covor dezinfectant, ceea ce a stârnit furia oamenilor.

La un singur porc din Dolj s-a confirmat până acum virusul pestei. 

Prefectul a ordonat sacrificarea a 90 de animale. Oamenii nu înţeleg măsura. 

Îi tăiem noi, nu-i lăsăm! Fără analiză, nu lăsăm fără analiză! Analizele, să facă analizele, dacă nu, nu intră! Părerea mea e că e un verdict pripit, spune un localnic.

Costică Retea, medic DSVSA Dolj: Noi, în felul acesta, lichidăm focarele.

După ce ieri s-a confirmat focarul din Dolj, ministrul Agriculturii vorbeşte din nou despre o mână criminală. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Este tot mâna unui nesăbuit care a adus virusul din altă parte. Unii se bucură că e pestă porcină, pentru că altminteri nu aş înţelege de ce râd. Eu nici nu-mi permit să zâmbesc, ba dimpotrivă, mă încrunt căutând soluţii.

Soluţii caută şi oamenii din Satu Mare, unde astăzi au fost confirmate încă cinci focare, în localitatea Dindeşti.

Nicolae Dumuţa, director DSVSA Satu Mare: Au fost ucise toate animalele, s-au făcut dezinfecţii, au fost preluate probe, ecarisare la o unitate specializată de ecarizare. Măsurile sunt luate, restricţiile sunt impuse. Monitorizăm mai departe.

Proprietarii porcilor sacrificaţi din Satu Mare vor fi despăgubiţi în următoarele două săptămâni. În total, harta epidemiei de pestă porcină africană cuprinde 17 judeţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Răscoală în Dolj, după confirmarea pestei porcine. Ministrul Agriculturii acuză, din nou, o mână criminală