Antena Meniu Search
x

Două cutremure în mai puțin de 10 minute, la granița cu Serbia

Două cutremure succesive au avut loc în Serbia, la granița cu România, într-un interval de doar opt minute. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2.5 pe scara Richter.

de Redactia Observator

la 07.02.2019, 15:39

Cutremur în România
Cutremure succesive la granița cu Serbia - commons.wikimedia.org

Două cutremure succesive au avut loc în Serbia, la granița cu România, într-un interval de doar opt minute. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 2,5 pe scara Richter.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs la ora 13.34, în Serbia, și a avut o magnitudine de 2 pe scara Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri.

Cel de-al doilea seism s-a înregistrat la ora 13.42, tot la granița cu Serbia, la adâncimea de 3 kilometri, şi a avut magnitudinea 2,5 pe scara Richter. Intensitatea cutremurului in zona epicentrală a fost de I grad Mercalli.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Deta (25 km), Timișoara (58 km), Jimbolia (71 km), Oravița (72 km) și Bocșa (73 km), potrivit INFP.

Cutremure în România, în 2019

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut 4,4 pe scara Richter şi s-a produs pe 9 ianuarie.

A fost cel mai puternic seism după cel înregistrat pe 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău. Cutremurul a fost resimţit puternic şi în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Două cutremure în mai puțin de 10 minute, la granița cu Serbia