Antena Meniu Search
x

Video Cum au reușit două femei, pentru 50 de lei, să oprească lucrările la Autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş

Hoţii de fier vechi ne blochează până şi autostrăzile. Nici n-au început bine pregătirile pentru construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş că se şi fură bucăţi din ea. Două femei au dus la fier vechi nouă kilograme de ţevi de aluminiu necesare unor foraje. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.03.2023, 17:46

Vezi și

La 50 de kilometri de Iaşi, se lucra de zor la Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, supranumită şi Autostrada Unirii. Până ieri, când 30 de ţevi de aluminiu, necesare pentru a depista alunecările de teren, au dispărut. Ţevile erau depozitate în curtea unui hotel din Târgu Frumos. O mană cerească, s-au gândit două femei. 

Autostrada A8, sabotată printr-un furt în valoare de 50 de lei

"Furtul a avut loc ziua în amiaza mare, chiar în jurul prânzului. Au ajuns aici, au văzut cele două porţi ale curţii hotelului larg deschise, iar apoi înăuntru ţevile de aluminiu. Au intrat fără să stea prea mult pe gânduri, au luat ţevile şi au încercat să se facă nevăzute", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

N-au scăpat însă de camerele de supraveghere din zonă. Cele două femei au cărat ţevile cu sacii, pe care i-au încărcat apoi într-un căruţ. În nici trei ore, ţevile din aluminiu erau deja la fier vechi. În schimbul lor, hoaţele s-au ales în buzunare cu doar 50 de lei. Iar constructorii autostrăzii, cu încă o întârziere. 

Pe acelaşi subiect

"A dat comandă de alte ţevi care ar urma să ajungă joi sau vineri, iar până atunci trebuie să stea degeaba. Putem ajunge în pericol să nu mai putem finaliza la timp. Ne autosabotăm, da", a declarat Irinel Bucur, preşedintele Asociaţiei "Hai că se poate".

"În momentul în care se fac găurile în pământ, până la 25 de metri, aceste ţevi de aluminiu ţin efectiv pământul să nu aibă loc surparea până la 25 de metri. Fără aceste ţevi nu se poate interveni", explică Laurenţiu Lumezeanu, inginer. 

Deocamdată, autostrada A8 este la nivelul investigaţiilor în teren, necesare studiului de fezabilitate. În prezent, nu se lucrează pe niciun kilometru din cei 300 planificaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum au reușit două femei, pentru 50 de lei, să oprească lucrările la Autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş