Antena Meniu Search
x

Cele două fete dispărute în Dunăre, căutate de peste 24 de ore. Mai mulţi tineri au fost în pericol de înec

Două fete sunt căutate de peste 24 de ore în Dunăre. Au dispărut sub apă, într-o zonă unde albia fluviului e plină de gropi. Adolescentele au 16 şi 19 ani şi erau invitate la o aniversare. Petrecerea s-a încheiat la scăldat, pe o plajă neamenajată din Brăila, unde înotul este interzis.

Vezi și

Două fete sunt căutate de peste 24 de ore în Dunăre. Au dispărut sub apă, într-o zonă unde albia fluviului e plină de gropi. Adolescentele au 16 şi 19 ani şi erau invitate la o aniversare. Petrecerea s-a încheiat la scăldat, pe o plajă neamenajată din Brăila, unde înotul este interzis. Mai mulţi invitaţi ar fi fost în pericol să se înece, dar s-au ajutat unii pe alţii să iasă la mal. Autorităţile avertizează că pericole sunt pe toate râurile din ţară, din cauza curenţilor şi a gropilor adânci.

Apa are vreo şase metri în locul unde cele două prietene au dispărut. În albia fluviului, chiar aproape de mal, sunt gropi adânci, adevărate capcane şi pentru un bun înotător.  

VASILE PETROV, scafandru la ISU Brăila:

Aici e un prag de cinci, sase metri. Se jucau, doua fetite de 18 si 16 ani, si au cazut in pragul asta aici. A incercat cineva sa le salveze, nu s-a putut. 

Pe acelaşi subiect

Fetele erau invitate la ziua unei prietene. Câteva rude îi supravegheau pe tineri de pe mal. Însă petrecerea s-a încheiat cu o baie în Dunăre, în zona unde unei plaje neamenajate, unde înotul este interzis. 

Se inecau sase, sapte persoane. Dar s-au ajutat unul pe celalalt, cum au putut, mărturiseşte un martor.

VASILE PETROV, scafandru la ISU Brăila:

Sansele sunt mici sa le gasim, gropile sunt foarte mari, aici 6 metri, dincolo 11 metri. Am facut doua poligoane, asta e al doilea, facem tot ce putem sa le gasim. 

E periculos, dar tinerii vin în fiecare vară să înoate aici, deşi ştiu că sunt curenţi care te pot lua chiar şi de la un metru distanţă de mal. Pericole sunt pe toate râurile din ţară. În Galaţi, pompierii caută încă trupul unui băiat de 12 ani, care a dispărut în apele Siretului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cele două fete dispărute în Dunăre, căutate de peste 24 de ore. Mai mulţi tineri au fost în pericol de înec