Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Două surori cu visuri mari au intrat de mână pe uşa Facultăţii de Medicină din Iaşi. Bianca şi Carina vor să devină medici şi să-şi facă părinţii mândri

Emoţii mari la Universitatea de Medicină din Iaşi. Bobocii şi-au îmbrăcat astăzi primele halate albe din viaţa lor. Urmează şase ani de studiu intens şi o viaţă dedicată salvării. Un vis pe care cei mai mulţi îl au încă din copilărie. 

de Clara Mihociu

la 18.09.2024 , 17:46

Roxana a păşit pentru prima dată pe uşile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, unde va învaţa pentru următorii şase ani. Tânăra a ştiut de la 15 ani că vrea să devină medic şi astăzi a îmbrăcat cu mare emoţie primul halat alb. 

"E foarte frumos, îl aştept de când am intrat la medicină şi sper să fie cu noroc. Niciodată nu m-am gândit la altceva, nu mă văd făcând altceva. Sunt o fire curioasă, îmi doresc să ajut oamenii şi sper să pot lucra şi peste hotare să pot vedea lumea", spune Roxana.

Cu emoţii mari şi multe aşteptări de la viitor viitor şi-a primit halatul şi Ion.

Vezi și

Două surori din Iaşi, acelaşi vis

Pe acelaşi subiect

Primii care îşi primesc halatele sunt studenţii de la medicină generală. Peste 500 de boboci din totalul de 1.500 de tineri care vor începe studiile la Universitate de Medicină din Iaşi în acest an. 

Familia Ciobanu a avut emoţii la dublu. Cele două surori Bianca şi Carina au intrat astăzi de mâna pe uşa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. 

"Sora mea intră acum în anul 1, eu sunt în anul 5, aproape termin. Amândouă ne doream, ştiam că asta vrem să facem în viaţă", spune Carina Ciobanu, sora mai mare.

"Sunt foarte emoţionată, dar măcar o am pe sora mea, am cărţile de la ea, o să mă obişnuiesc mult mai repede", spune sora mai mică.

Odată cu halatele, bobocii au primit şi un tur al Universităţii în care vor învăţa în următorii 6 ani. 

"Încep întâi cu disciplinele preclinice, vor intra în laboratoare, iar din anul 3 vor purta cu mândrie şi stetoscopul pentru că vor intra în clinici", spune Romeo Dobrin - Prodecan Facultatea de Medicină.

Până la finalul săptămânii, toţi studenţii din anul întâi, de la toate specializările, îşi vor cunoaşte profesorii şi se vor familiariza cu facultatea.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Două surori cu visuri mari au intrat de mână pe uşa Facultăţii de Medicină din Iaşi. Bianca şi Carina vor să devină medici şi să-şi facă părinţii mândri