Antena Meniu Search
x

Video Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat, în Teleorman. A fost activat Planul Roşu de intervenţie

Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat, marţi seară, în judeţul Teleorman. Potrivit CFR SA, în tren s-ar afla circa 200 de călători. Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. La locul accidentului au fost trimise mai multe autospeciale de intervenţie. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma evenimentului feroviar. 

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 18:24

Potrivit ISU Teleorman, accidentul feroviar s-a produs în zona localităţii Drăgăneşti de Vede, unde două vagoane din trei ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informaţiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. 

Trenul IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord a deraiat în Teleorman

Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul judeţului Teleorman a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La accident au fost alocate 1 maşină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SAJ.

Vezi și

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este oprită la această oră pe relaţia Roşiori - Atârnaţi, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596. Trenul 1596, care circulă în relaţia Craiova - Bucureşti Nord, a plecat din staţia Roşiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunţat telefonic dispeceratul de circulaţie faptul că, în zona semnalului de intrare în staţia Atârnaţi, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunerea garniturii”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Pe acelaşi subiect

În tren sunt circa 200 de călători

Potrivit sursei citate, din primele informaţii reiese că în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenţie ale SRCF Craiova urmează să ajungă acolo. Celelate trenuri care tranzitează staţia Atârnaţi vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri.

Compania CFR SA anunță că toți călătorii din trenul IR 1596 vor fi preluați de trenul R 9006, pentru destinația București Nord. Pentru preluarea pasagerilor din tren se suplimentează forţele cu 3 microbuze de 16 locuri (2 din cadrul ISU Olt, 1 din cadrul ISU Argeş), a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

3 persoane au nevoie de îngrijiri medicale

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, o femeie de 36 de ani care acuza dureri la spate a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spital. Alte două femei, cu vârste de 72, respectiv 85 de ani, au suferit atacuri de panică, au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi au refuzat transportul la spital. 

Oficialul ISU Teleorman a declarat pentru News.ro că, potrivit estimărilor, în tren se află aproximativ 200 de pasageri, iar la ora transmiterii acestei ştiri este aşteptată o altă garnitură feroviară care să îi preia. Totodată, au fost trimise nouă microbuze, asigurate de către ISU Teleorman şi primării din zonă, care pot prelua pasagerii pentru a-i transporta în cea mai apropiată staţie de cale ferată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat, în Teleorman. A fost activat Planul Roşu de intervenţie