Antena Meniu Search
x

“Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău”! 45 de ani de "Love Story"

“Love Story” este, cu siguranţă, unul dintre cele mai cunoscute filme de dragoste. Oare mai există vreo persoană care să nu fi suspinat măcar la tristul final?! Pe 16 decembrie se împlinesc 45 de ani de la lansarea a ceea ce urma să devină un fenomen mondial

“Love Story” este, cu siguranţă, unul dintre cele mai cunoscute filme de dragoste. Oare mai există vreo persoană care să nu fi suspinat măcar la tristul final?! Pe 16 decembrie se împlinesc 45 de ani de la lansarea a ceea ce urma să devină un fenomen mondial

În februarie 1970, Erich Segal hotărăşte să lanseze cartea “Love Story” chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Nimic nu mai contează în afară de succes. Asta se doreşte! Pe 14 februarie explodează bomba: librăriile se golesc imediat, se fac cozi, cereri speciale. Toată lumea vrea să citească povestea de dragostea cu final trist.

“Ce poţi spune despre o fată de 25 de ani care a murit?! Că era frumoasă? Că îi iubea pe cei de la The Beatles? Sau pe Bach? Că mă iubea pe mine?!”

Romanul spune povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstărită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver se îndrăgostește de Jennifer Cavelleri, o fată din clasă muncitoare, studentă la Radcliffe College.

CITEŞTE ŞI Anii nu iartă pe nimeni! Cum arată, după mai bine de patru decenii, actorii din "Love Story"

Înaintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătorească chiar dacă era împotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără sprijin financiar cuplul se luptă să plătească scoala, Jenny lucrând ca profesoară de muzică la o școală privată.

Absolvind al treilea din clasă, Oliver acceptă o slujbă respectabilă la o firmă de drept din New York. Cu noul venit, cuplul decide să aibă un copil. După ce nu izbutesc să îl conceapă, ei consultă un specialist, care după mai multe teste, îl înștiințează pe Oliver că Jenny este bolnavă și că în curând va muri.

Deși nu este spus explicit, se pare că ea suferea de leucemie.

ÎN DECEMBRIE, FILMUL DEVINE FENOMEN MONDIAL!

Mult aşteptatul film apare în cinematografe pe 16 decembrie, Ryan O'Neal şi Ali MacGraw devenind imediat staruri de talie internaţională.

Coloana sonoră a filmului dăinuie şi acum în mintea sutelor de milioane de oameni care au plâns la final...

În 1978 a fost realizat și un sequel, intitulat Oliver's Story, care nu a egalat succesul critic și de casă al filmului original. Love Story marchează debutul pe peliculă al actorului Tommy Lee Jones, care a interpretat un rol minor.

DUPĂ 45 DE ANI...

În vara acestui an, după 45 de ani de la filmări, artiştii s-au reîntâlnit. De data aceasta nu în faţa camerelor de luat vederi, ci pe scenă. Ali MacGraw şi Ryan O’Neal au juca împreună pe Broadway, în spectacolul „Love Letters”.

"Poate că este o extensie a filmului pe care l-am făcut cu ani în urmă”, a spus O’Neal, care acum are 74 de ani. „Pentru mine e ca şi cum am fi fost împreună în tot acest timp. Iar publicul are ocazia să vadă ce s-a întâmplat cu noi (personajele din film, n. red)”, a adăugat el.

De asemenea, MacGraw, în vârstă acum de 76 de ani, s-a declarat foarte fericită că are ocazia să fie din nou alături de partenerul său din celebrul film, admiţând că între ei a fost întotdeauna o „chimie” specială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » “Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău”! 45 de ani de "Love Story"