Antena Meniu Search
x

Droguri, bani falşi, maşini şi echipamente IT confiscate de la grupări de criminalitate organizată

Procurorii DIICOT şi reprezentanţii Poliţiei Române au dat publicităţii bilanţul obţinute după o acţiune de două săptămâni desfăşurată împotriva grupărilor de criminalitate organizată.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.09.2019, 10:41

Oamenii legii au recuperat sume importante de bani
Poliţiştii şi procurorii DIICOT, lovituri dure pentru clanuri - Poliţia Română

Procurorii DIICOT şi reprezentanţii Poliţiei Române au dat publicităţii bilanţul obţinute după o acţiune de două săptămâni desfăşurată împotriva grupărilor de criminalitate organizată.

Astfel, conform instituţiilor amintite, în perioada 22 august – 5 septembrie a.c., sute de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Au fost vizate 149 de persoane, dintre care, în cele din urmă, 35 au fost reținute sau arestate și şapte au fost plasate sub control judiciar.

Oamenii legii au confiscat de la grupările de criminalitate organizată 15 țigări artizanale cu miros specific de canabis, 53 de grame de  amfetamină, şapte plicuri de amfetamină, peste 1,5 kilograme de MDMA și alte 14 comprimate de MDMA, 550 de comprimate ecstasy, 12 grame de heroină, 18 grame de hașiș, 46 de grame de cocaină, un kilogram de canabis, o doză de canabis, 36 de plante de canabis, 100 de doze de LSD, opt plicuri de substanță vegetală, substanțe psihoactive, şase plicuri de substanțe psihoactive, două plicuri de substanță sub formă de pulbere, trei jointuri, o narghilea, trei cântare electronice și 23 de grindere.

Oamenii legii au capturat sume importante de bani, respectiv 9.820 de lei, 213.365 de euro, 1.520 de lire sterline și alți 39.100 de euro falși.

Au fost confiscate şi 103 unităţi HDD, 21 de laptopuri, cinci unități centrale, două sisteme informatice, trei tablete, trei routere, două camere video, un sistem DVR, 69 de telefoane mobile, 18 cartele SIM, 474 medii de stocare și două ceasuri smartwach.

Au fost indisponibilizate şi două autoturisme despre care se presupune că au fost utilizate la traficul de droguri şi de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Droguri, bani falşi, maşini şi echipamente IT confiscate de la grupări de criminalitate organizată