Antena Meniu Search
x

Video Dronele performante, de 100.000 de lei, din dotarea Gărzii de Coastă. Pot survola zone de câţiva kilometri, chiar şi noaptea: "Le ridicăm instant"

Garda de Coastă luptă cu noi ''arme'' împotriva celor care vor să ajungă ilegal în România. Este vorba despre drone care pot survola zone de câţiva kilometri şi care pot surprinde imagini chiar şi noaptea, cu ajutorul camerelor de termoviziune. 

de Redactia Observator

la 18.12.2022, 12:37

Vezi și

Dronele performante sunt dotate cu o cameră cu termoviziune, un termometru laser şi o cameră wide. Poliţiştii Gărzii de Coastă pot monitoriza întreaga activitate de la graniţă pe ecranul telecomenzii pe care o controlează agentul: "Ia uitaţi ce uşor este să observăm autoturisme, să observăm persoanele".

Drone performante pentru Garda de Coastă

"Avem până la 200 x zoom optic şi digital. Asta înseamnă că de la o înălţime foarte mare puteţi vedea fără probleme până la cel puţin o distanţă de 1.200 de metri, la o claritate excelentă", spune Cosmin Chirica, Garda de Coastă. "Are şi un senzor telemetric, cu cameră telemetrică, care ne indică exact poziţia GPS a acelei persoane. Vorbim de înaltă performanţă în acest sens", adaugă Adrian Ene, Garda de Coastă.

Imaginile surprinse de aparatul performant sunt transmise în timp real la echipajele de la sol, iar astfel poliţiştii pot acţiona la orice mişcare suspectă. "O ridicăm instant. Durează câteva secunde, 30 de secunde să spunem, să o scoatem din cutie, iar operatorul să o poată ridica", explică Adrian Ene, Garda de Coastă.

"Verificările se desfăşoară permanent atât de către colegii care supraveghează frontiera de stat, cât şi de ceilalţi colegi care culeg date şi informaţii pentru a identifica persoanele care săvârşesc astfel de fapte", a declarat Petrică Bacaim, Poliţia de Frontieră.

Garda de Coastă din Constanţa a achiziţionat 4 astfel de drone, pentru a-i ajuta în lupta cu migraţia ilegală. Preţul unui astfel de aparat de zbor ajunge până la 100.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Dronele performante, de 100.000 de lei, din dotarea Gărzii de Coastă. Pot survola zone de câţiva kilometri, chiar şi noaptea: "Le ridicăm instant"