Antena Meniu Search
x

Drum nou spre mănăstirea Prislop. Mii de pelerini vor ajunge mai uşor la mormântul lui Arsenie Boca

Mii de pelerini, aşteptaţi la comemorarea a 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, vor putea ajunge la mormântul de la Prislop mult mai uşor.

Vezi și

Mii de pelerini, aşteptaţi la comemorarea a 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, vor putea ajunge la mormântul de la Prislop mult mai uşor. Drumul spre mănăstire a fost, în sfârşit, modernizat, la doi ani de la începerea lucrărilor.

După ani de calvar pe drumul spre mănăstirea Prislop, astăzi, pelerinii care au mers la mormântul lui Arsenie Boca au avut parte de o surpriză. 

Modernizarea celor 7 kilometri de drum judeţean, care străbate satele Silvaşul de Jos şi Silvaşul de Sus şi ajunge în poarta mănăstirii Prislop, a început în 2015. Lucrările sunt gata de aproape o lună, însă oficialii au tăiat panglica înaintea evenimentului de comemorare a duhovnicului Arsenie Boca. 

Drumului Judeţean 687 K a fost lărgit la trei benzi, în cea mai mare parte. A fost adăugată şi o bandă destinată traficului greu, astfel încât lăţimea drumului, pe care în trecut abia se puteau strecura două maşini una pe lângă alta, a ajuns la nouă metri. 

Anual, peste 300 de mii de pelerini vin să se închine la mormântul lui Arsenie Boca. Cei mai mulţi dintre ei parcurgeau kilometri întregi, pe drumurile proaste, blocate de maşini.  

Pe 28 noiembrie, credincioşii vor comemora moartea duhovnicului Arsenie Boca, numit şi Sfântul Ardealului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Drum nou spre mănăstirea Prislop. Mii de pelerini vor ajunge mai uşor la mormântul lui Arsenie Boca