Antena Meniu Search
x

Video ''Dumnezeu l-a dat şi hoţii l-au luat.'' Un clopot de 300 de kilograme a fost furat din curtea unei biserici din Iaşi

Un clopot de 3 sute de kilograme a fost furat peste noapte din curtea unei biserici din Iaşi. Anchetatorii cred că hoţii, trei la număr, l-au urcat pur şi simplu într-o căruţă. Preotul, care l-a cumpărat din banii enoriaşilor, se teme acum că a ajuns la fier vechi şi nu-l va mai recupera. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.03.2022, 18:03

Vezi și

Clopotul a fost adus de la Mănăstirea Petru Vodă şi urma să fie amplasat în noua biserică din satul Hlincea. Vestea că a fost furat i-a şocat pe credincioşii care au pus mână de la mână pentru a-l cumpăra.

''Dacă biserica este nouă, trebuia să avem și clopot. Dumnezeu l-a dat şi hoţii l-au luat.''

''Când am văzut că l-a pus acolo zic: măi domnu' Nicu, dar nu e în regulă. Hai să-l luăm şi să îl bagăm în biserică. Dar el zice: nu, nea Gică, cine are curaj să ia clopotul de aici. Uite că au avut curaj.'' 

Acum doar urma care a rămasă la sol mai aminteşte de faptul că aici a fost un clopot timp de câteva săptămâni. A fost acoperit în tot acel timp cu acest suport din lemn. În afară de clopot, nimic altceva nu a mai fost furat din curtea bisericii. 

Pe acelaşi subiect

Clopotul ar fi fost furat de trei bărbaţi, cu o căruţă

Clopotul cântăreşte 300 de kilograme. A fost nevoie de şase oameni pentru a-l aduce, însă doar trei au reuşit să-l fure. 

Bogdan Mihalachi, paroh: M-am gândit că e imposibil sa dispară. Bănuiesc că au dexteritate, că au forţă.

Potrivit anchetatorilor, cei trei hoţi ar fi transportat clopotul cu ajutorul unei căruţe, aşa că i-au luat la întrebări pe toţi localnicii care deţin atelaje.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: În prezent se fac cercetări, verificări și investigatii in vederea identificării autorilor şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

 

Oamenii legii verifică şi topitoriile din zonă, pentru că se crede că hoţii au furat clopotul confecţionat din bronz şi alamă pentru a-l valorifica la fier vechi. Dacă planul le reuşeşte, ar putea obţine în schimbul lui peste 30.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ''Dumnezeu l-a dat şi hoţii l-au luat.'' Un clopot de 300 de kilograme a fost furat din curtea unei biserici din Iaşi