Antena Meniu Search
x

Video "Dumnezeule, cum arde!" Incendiul violent din centrul Capitalei ar fi pornit din sufragerie. Două surori de 89 şi 96 de ani, scoase în ultima clipă din infern

Incendiu violent într-un bloc din centrul Capitalei! Flăcări uriaşe au ieşit pe geamurile unui apartament în care locuiau două surori şi coloane de fum au învăluit partea superioară a imobilului. Pompierii le-au salvat pe proprietare, care au ajuns la spital. Şi mai mulţi locatari au fost evacuaţi, din motive de siguranţă. Incendiul ar fi pornit în urma unui scurtcircuit. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 26.12.2023, 20:01

Vezi și

Martor: Deci nu se poate! Sunt oameni jos în apartament. Ia uitaţi!

- A bubuit. A luat foc. A explodat. 

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de pe Calea Dorobanţilor.

Două surori de 89 şi 96 de ani, scoase în ultima clipă din infern

Pe acelaşi subiect

Martori: Dumnezeule, cum arde! Iisuse!

În locuinţa cuprinsă de flăcări uriaşe şi de fum trăiesc două femei, surori, de 89 şi 96 de ani. 

Martor: Doamne, să vină mai repede să stingă focul!

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale şi cu echipaje SMURD. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: După câteva zeci de minute, incendiul a fost lichidat. Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului, iar dintre ele, două au ajuns la spital.

E vorba despre proprietare, salvate de pompieri, care sunt internate acum la spitalul Floreasca. Viaţa nu le este pusă în pericol, nu au suferit arsuri ci doar au inhalat fum toxic. În total, 20 de locatari au fugit din case, iar 8 au fost anunţaţi de autorităţi să părăsească locuinţele din motive de siguranţă. 

Localnici: Fum puternic. Am ieşit pe scară. Fum negru. Ne ustura pe gât, era groaznic. 

- Am făcut atac de panică. Ce pot să fac? Eu fiind cu probleme de inimă...

După ce incendiul a fost lichidat, salvatorii au intrat în apartamente ca sa se asigure ca nu mai există niciun focar.

Claudiu Crăciun, prim adjunct ISU: Am intervenit atât pe interior, cât şi pe exterior, întrucât exista riscul de propagare pe faţada imobilului. A fost afectat întreg apartamentul. A fost inundată casa scării cu fum la etajele superioare. După intervenţie vom stabili şi pagubele de la etajele inferioare ca urmare a folosirii apei pentru stingerea incendiului.

Pompierii cred că focul a pornit din sufragerie. Exclud pentru moment varianta unei explozii pentru că nu au găsit nicio butelie în apartament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Dumnezeule, cum arde!" Incendiul violent din centrul Capitalei ar fi pornit din sufragerie. Două surori de 89 şi 96 de ani, scoase în ultima clipă din infern