Antena Meniu Search
x

Video Şase morţi, între care un copil, şi doi dispăruţi după incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani, în Prahova. Pensiunea a fost distrusă complet

Bilanţ tragic după incendiul devastator de la pensiunea "Ferma Dacilor" din satul Tohani, judeţul Prahova. Un copil şi patru adulţi au fost scoşi fără viaţă din clădirea mistuită de flăcări. O a şasea victimă a fost descoperită în această seară, fără a se prezica deocamdată dacă este vorba despre un minor sau un adult. Alte două persoane, între care doi minori, sunt căutate în continuare de pompieri. Toţi cei dispăruţi se aflau la etajul clădirii. Turiştii cazaţi la parter au reuşit să se autoevacueze.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 22:31

UPDATE: CSA Steaua a precizat, marţi seară, că una dintre victimele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor ar fi Luca, jucător legitimat la grupa Under 17 a Clubului Sportiv al Armatei.

UPDATE: După tragedie, încep anchetele. Pe lângă cele legate de cauza incendiului, procurorii DNA cer redeschiderea dosarului privind modul în care inspectorii de la ISU Prahova au verificat Ferma Dacilor în 2019. 

UPDATE: Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, are un trecut controversat: de la legături cu liderii clanurilor interlope, la consilier în Parlamentul României. În anii 2000, a fost personaj principal în dosarul Portbagajul, care a dus la decapitarea mai marilor din Poliţia Română. A fost numit "pionul ruşilor" pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Africa.

UPDATE: "Prietenul nostru a murit cu copilul în braţe". Filmul tragediei de la pensiunea Ferma Dacilor, în care şase persoane au murit, iar alte două sunt dispărute

Pe acelaşi subiect

UPDATE: O a şasea victimă a fost extrasă, în această seară, în urma incendiului de la Ferma Dacilor. Autorităţile nu au precizat deocamdată dacă este vorba despre un minor sau un adult.

UPDATE: DNA redeschide dosarul autorizaţiei de la Ferma Dacilor. Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi acordat în 2019 doar avertismente la Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor. Dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023.

UPDATE Printre morţi se află şi un cunoscut bodyguard, prieten al patronului, care a ars de viu încercând să-şi salveze copiii şi soţia. Soţia acestuia şi unul dintre copii au fost transportaţi la spital

UPDATE Bărbatul care se prezintă drept patronul pensiuni Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a avut legături cu lumea interlopă şi a fost implicat în "Afacerea Portbagajul". El este prieten cu şeful ANPC.

UPDATE Pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construită acum zece ani de antreprenorul Cornel Dinicu. Complexul a ajuns să cuprindă în prezent "21 de odăi, 4 căsuţe suspendate şi 4 colibe dacice, 6 cabane în pădure, 12 cabane în vie şi zece locuri de campare şi parcare".  Cinci victime carbonizate (patru adulţi şi un copil) au fost găsite până la acest moment.

UPDATE Cele trei persoane încă date dispărute în urma incendiului de la Ferma Dacilor sunt doi copii şi un adult tânăr, a declarat, marţi, prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu.

UPDATE: Din cele 26 de persoane care se aflau în clădire, în momentul izbucnirii incendiului, doar patru erau turişti. Ceilalţi erau prieteni sau rudele proprietarului pensiunii.

Cele trei persoane căutate în prezent de pomperi sunt doi copii şi tatăl lor. 

UPDATE: Incendiul care a izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani a fost lichidat, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Conform sursei citate, în continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime.

Bilanţul tragediei de la Ferma Dacilor a crescut la 5 morţi

UPDATE: Numărul victimelor decedate în urma incendiului din pensiunea Ferma Dacilor se ridică la cinci, după ce încă un adult a fost scos carbonizat de echipele de intervenție.

UPDATE: Creşte bilanţul tragediei din Tohani, acolo unde o patra victimă carbonizată - un adult - a fost scoasă scoadă din clădirea mistuită de flăcări.

UPDATE: Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani, județul Prahova. "Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie, din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a transmis, marți, Poliția Română.

Trei morţi şi cinci dispăruţi după incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani, în Prahova

UPDATE: Numărul victimelor decedate în urma incendiului din pensiunea Ferma Dacilor se ridică la trei, după ce încă un adult a fost scos carbonizat de echipele de intervenție.

UPDATE: Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani din județul Prahova, unde a izbucnit marți dimineaţă incendiul devastator, nu are autorizație de securitate la incendiu, potrivit ISU Prahova.

UPDATE: În pensiune erau cazate 26 persoane: 

  • 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
  • 3 victime au fost extrase decedate;
  • 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Doi morţi, între care un copil, după incendiul devastator din Tohani, în Prahova

UPDATE: Din păcate, un copil şi un adult au fost scoşi fără suflare din clădirea mistuită de flăcări, anunţă ISU Prahova. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că acoperişul imobilului s-a prăbuşit în zona centrală a acestuia, iar în zonă încă ard mocnit focare ale incendiului, astfel încât accesul în zona ruinelor nu este încă posibil. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE: O femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani primesc îngrijiri medicale în urma incendiului care a izbucnit la pensiunea "Ferma Dacilor" din Tohani. Conform ISU, cele două persoane au  arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare.

UPDATE: Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat pentru News.ro că "persoanele aflate la parter s-au evacuat, dar nu se ştie nimic despre persoanele cazate la etajul superior" al pensiunii. Potrivit unor surse, opt persoane - cinci adulţi şi trei copii - sunt dispărute. Alte două persoane au fost rănite, fiind transportate la spitalul judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Incendiu uriaş la o pensiune din Tohani, a fost activat Planul Roşu de intervenţie

La faţa locului intervin zeci de autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, dar şi din partea servicului de ambulanţă judeţean.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie şi nu este exclus să fie nevoie de sprijinul altor forţe din judeţele învecinate. "Incendiu operator economic în Gura Vadului, sat Tohani. Chiar în aceste momente se lucrează pentru lichidarea unui incendiu de proporții care a cuprins un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATPVM, 4 ambulanțe SMURD și 3 SAJ. Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție. Încă nu am date clare cu privire la persoanele evacuate sau victime. Intervenția este în dinamică și voi reveni cu date pe parcurs", a transmis ISU Prahova.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că la acest moment sunt căutate persoanele cazate la etajul clădirii. Conform şefului DSU, pensiunea arde generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parter şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate. ”Persoanele care nu se găsesc sunt cele care au fost la etaj”, a declarat şeful DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Şase morţi, între care un copil, şi doi dispăruţi după incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani, în Prahova. Pensiunea a fost distrusă complet