Antena Meniu Search
x

După 10 ani de Italia, Alex s-a întors în România și și-a deschis propria afacere: "Sunt un norocos și fac ceea ce îmi place"

La 31 de ani și după 10 ani de Italia, Alex Diaconu s-a hotârât să se întoarcă în țară și să își deschidă propria sa afacere în țară. Iar tânărul sibian se declară extrem de norocos pentru că face ceea ce îi place.

de Monica Palade

la 24.02.2023, 21:57

După 10 ani de Italia, Alex s-a întors în România și și-a deschis propria afacere: "Sunt un norocos și fac ceea ce îmi place" - Turnul Sfatului

Alex a făcut liceul electrotehnic în Italia. Revenit la Sibiu a absolvit Facultatea de Inginerie, specializarea Electromecanică, a lucrat ca inginer proiectant, iar apoi și-a dat seama că vrea să-și deschidă propria afacere. A avut nevoie de o investiție de 10.000 de euro pentru a-și îndeplini visul.

Investiție de 10.000 de euro pentru propria sa afacere

„Având în vedere că îmi era solicitat foarte des ajutorul de către cunoștințe pentru diferite intervenții electrice, iar mie îmi plăcea sa fac asta, lucrul acesta a ajuns să îmi ocupe mult timp. Așadar, după ce m-am gândit destul de mult, am decis să renunț la stabilitatea unui loc de muncă în favoarea unei activități proprii. Decizia aceasta a adus cu ea pe lângă entuziasm și emoții, și temeri, având în vedere că în viața mea tocmai apăruse un copilaș căruia îmi doresc să îi ofer stabilitate. Fiind pasionat de domeniul acesta, o parte din echipamentul de bază îl aveam, însă a mai fost nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru pornirea activității, o parte din bani s-au dus pentru achiziția unei mașini de serviciu, iar restul au fost folosiți pentru achiziția altor echipamente care să asigure o bună desfășurare a activității”, a explicat tânărul pentru Turnul Sfatului.

Recunoaște că mulțumirea clienților este tot ceea ce își poate dori la finalul zilei. „Nu pot spune că e greu, poate și pentru că sunt un norocos și fac ceea ce îmi place. Într-adevăr, sunt și zile grele, însă când clientul este mulțumit îmi recapăt tonusul. Cel mai mult îmi place satisfacția clienților de la finalul lucrării, lucru care îmi dă energie să continui ceea ce fac. Deși pare un clișeu, relațiile de amiciție pe care le formez cu clienții mei, mulțumirea și respectul lor îmi dau curaj să visez la mai mult. Într-adevăr, toți lucrăm pentru bani, dar satisfacția pe care o am când îmi văd clienții mulțumiți nu poate fi echivalată de nicio sumă”, a mai spus Alex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » După 10 ani de Italia, Alex s-a întors în România și și-a deschis propria afacere: "Sunt un norocos și fac ceea ce îmi place"