Antena Meniu Search
x

Video După ce a impresionat Apple și National Geographic, un fotograf din Rădăuți devine interesant și pentru autoritățile române. Povestea din spatele pozelor sale

La doi ani după ce a impresionat Apple şi National Geographic, un fotograf român devine interesant şi pentru autorităţile de la noi. Ministrul Turismului îi foloseşte pozele fabuloase pentru a promova România la târgurile din străinătate. O echipă Observator a aflat povestea din spatele acestor fotografii care îţi fac poftă de vacanţe în Bucovina. 

de Angela Bertea

la 18.02.2023, 21:07

Vezi și

Bucovina, un loc de-o frumuseţe rară, cu peisaje care-ţi taie răsuflarea şi zone ce par încremenite-n timp. Celebra Mocăniță de la Moldovița sau pe nedrept neştiuta Sinagoga din Rădăuți sunt câteva dintre imaginile cu care România vrea să atragă turişti. Imaginile sunt preluate de la Cătălin Urdoi, autorul unor fotografii de colecţie. 

L-am întâlnit în Rădăuţi, iar împreună am refăcut o parte din traseul parcurs de el, în căutarea imaginilor emblematice pentru oraş. Prima oprire: sinagoga, o clădire-simbol veche de peste 100 de ani. 

Cătălin Urdoi: Cam din unghiul ăsta am făcut fotografia pentru că în momentul respectiv nu aveam la mine decât telefonul mobil. Şi cam aşa a fost executată din unghiul ăsta, exact compoziţia asta, exact din punctul ăsta, şi cu al nostru ceas frumos din Rădăuţi şi cu templul evreiesc în fundal. 

Cătălin Urdoi: În noaptea respectivă ninsese extraordinar de puternic. Am ieşit special pentru a face o fotografie şi când am văzut cadrul am spus ăsta e cadrul pe care vreau să-l surprind. Într-adevăr, a ieşit o fotografie de poveste. 

Pe acelaşi subiect

Localnicii din Rădăuţi sunt mândri de oraşul lor şi speră că iniţiativă să dea roade. 

Localnic: Este un progres să vedem astfel de imagini, de la celebrele prezentări de turism din afară, în care am avut reprezentanţi care au mers cu nişte poze scoase la imprimantă. 

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului:  Această colaborare cu domnul Urdoi este un caz fericit și un exemplu de bună practică. Am mai introdus un concept nou "feel alive" adică să simți că trăiești cu adevărat într-o destinație turistică, să faci conexiunea cu destinația turistică.

Fotografiile lui Cătălin Urdoi au promovat Bucovina la târgurile de turism de la Tel Aviv şi Milano.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » După ce a impresionat Apple și National Geographic, un fotograf din Rădăuți devine interesant și pentru autoritățile române. Povestea din spatele pozelor sale