Antena Meniu Search
x

Video După ce au primit promisiuni de măriri, angajaţii de la Trezorerie au plătit salariile bugetarilor. "Nu ne-am permis să îi lăsăm înainte de sărbători fără bani"

Aproape 20.000 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe din toată ţara au protestat azi. Speriaţi că reforma în administraţie îi va lăsa fără slujbe sau cu salariile tăiate, oamenii au ieşit în stradă. Ministrul Marcel Boloş le-a dus personal cafele angajaţilor de la Trezorerie, pe care i-a rugat să vireze salariile bugetarilor. După ce s-a minunat că angajaţii îşi aduc de acasă scaune sau hârtie pentru imprimantă, oficialul s-a angajat să le mărească lefurile până la valoarea maximă prevăzută de grilă. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 11.08.2023, 19:23

Vezi și

Protestele care au început, ieri, la sediul central al Ministerului de Finanţe au continuat azi la trezoreriile şi sediile ANAF din ţară. 18.000 de angajaţi nu au lucrat azi. Oamenii veniţi să ridice sau să depună diferite documente i-au găsit în stradă.

Clientă: Trebuie să aibă banderolă. Ăsta eu ştiu că e protest. Dar nu să ţii oamenii care au o hârtie de făcut, să-i ţii afară!

Clientă: Pe lângă că sunt atât de mari aceste contribuţii, să nu ai nici ocazia să le achiţi... Eu zic că nu e un lucru tocmai ok.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de proiectul pregătit de guvern care prevede reducerea cu 15% a cheltuielilor

Pe acelaşi subiect

Însă angajaţii au rămas pe poziţii. Sunt nemulţumiţi de proiectul pregătit de guvern care prevede reducerea cu 15 la sută a cheltuielilor cu personalul bugetar. Oamenii se tem de tăieri de salarii şi disponibilizări.

Marian Emilian, preşedinte executiv PubliSIND: Noi credeam că vom primi nişte creşteri salariale, cel puţin la nivelul inflaţiei, pentru că toată lumea ştie că puterea de cumpărare a scăzut. Iar acest proiect aduce diminuare de salarii.

Protestatară: Suntem plătiţi mult mai puţin decât ceea ce desfăşurăm.

Marcel Boloş s-a crucit când a văzut condiţiile în care lucrează angajaţii

La Bucureşti, ministrul de Finanţe s-a dus dis de dimineaţă la Trezorerie. Exista pericolul ca salariile bugetarilor să nu fie virate în prag de minivacanţă. Nu a mers cu mâna goală...

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: V-am adus şi cafea, dar n-am ştiut că...

Angajate: Suntem aşa multe? 

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Mai multe?

Angajate: Stăm aici cu voi, nu?

Marcel Boloş s-a crucit când i s-au arătat condiţiile în care lucrează angajaţii.

Angajate: Scaunele sunt ale noastre. Sunt luate de noi, să ştiţi.

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Ale dumneavoastră sunt?

Angajate: Sunt cumpărate de noi, domnule ministru. Uitaţi imprimanta pe care facem. Scrie pe ea casată, vedeţi? O reparăm şi mai funcţionăm.

Ministrul s-a angajat să îmbunătăţească condiţiile de lucru

Ministrul s-a angajat să îmbunătăţească condiţiile de lucru. A urmat întâlnirea cu sindicaliştii care s-a finalizat cu semnarea unui protocol. Marcel Boloş s-a angajat să egalizeze salariile angajaţilor din Finanţe la nivelul maxim în plată.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Diferenţele salariale dintre angajaţii care ocupă aceleaşi funcţii şi au aceleaşi studii sunt între 100 şi 1.500 de lei, spun sindicaliştii. Prin noua ordonanţă de urgenţă care va fi pregătită până la data de 21 august se vor rezolva aceste inechităţi. Mai mult, Marcel Boloş le-a promis sindicaliştilor că nu vor exista disponibilizări în cadrul instituţiilor din subordinea Ministerului de Finanţe.

La rândul lor, sindicaliştii au anunţat că salariile bugetarilor au fost virate.

Vasile Marica, liderul sindicatului Sed Lex: Nu ne-am permis să-i lăsăm înainte de sărbătorile care urmează fără bani.

Media veniturilor unui angajat de la Finanţe este de 6.000 de lei net

Media veniturilor unui angajat din Ministerul de Finanţe este de 6.000 de lei net pe lună. Guvernul vrea să umble la sporurile celor cu salarii mai mari.

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Este pentru cei are au 20.000 de lei salariu şi noi să le dăm indemnizaţie de hrană sau vouchere de vacanţă este imoral.

Este un mesaj pe care l-a transmis seara trecută şi premierul Marcel Ciolacu. Liderul PSD le-a transmis celor care câştigă mai mult decât preşedintele ţării că ar trebui să le fie ruşine dacă stau cu mâna întinsă după vouchere de vacanţă sau pachete cu hrană. 

Sindicatele din administraţie spun că dacă Guvernul va merge mai departe cu proiectul prin care vor rămâne, în medie, fără 700 de lei lunar, vor intra în grevă de avertisment din 22 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » După ce au primit promisiuni de măriri, angajaţii de la Trezorerie au plătit salariile bugetarilor. "Nu ne-am permis să îi lăsăm înainte de sărbători fără bani"