Ce salarii au angajaţii de la Trezorerie care i-au arătat lui Boloş în ce condiţii "grele" muncesc: "Biroul e din '97, nu mai stau la el. Nu mai avem hârtie"
Proteste la Finanţe. Măsurile Guvernului Ciolacu au scos astăzi angajaţii Trezoreriei în stradă. În ziua în care ar fi trebuit să se plătească salarii şi pensii, oamenii au ieşit să protesteze la adresa tăierilor salariale şi a restructurărilor. Marcel Boloş s-a dus cu cafea în vizită la Trezorerii ca să vadă cum se lucrează în instituţiile din subordine, după ce a fost invitat de către salariaţii acestei instituţii să vadă cum se lucrează. Nu sunt de acord ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi beneficii suplimentare, a spus la final ministrul.
Marcel Boloș s-a dus vineri dimineață cu cafea la trezoreria București și la Trezoreria Sectorului 3. Angajaţii din birouri au acuzat că stau pe scaune cumpărate de ei, la mese din '90 şi că nu au hârtie. Boloș şi-a făcut cruce şi a exclamat "Doamne fereşte!"
"Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitaţi-l cum arată. Este din 97 biroul ăsta. Este de la înfiinţarea Trezoreriei", i-a transmis o angajată dintr-un birou vizitat. "Scaunele sunt ale noastre. Sunt cumpărate de noi, să ştiţi", s-au mai plâns angajatele, moment în care ministrul şi-a făcut cruce. Femeile din birou i-au arătat şi imprimanta pe care o folosescc: "Scrie pe ea casată, vedeţi?!"
"Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd în cea mai...", a fost replica ministrului. "Nu mai avem hârtie", i-a semnalat o altă angajată. "Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!", a mai afirmat ministrul. Angajata se apropie de Marcel Boloş şi îi spune ceve cu voce joasă. Ministrul îşi face o nou cruce:"Doamne fereşte!"
Ce salarii sunt la Trezorerie
- Marcel Boloş, după protestul angajaţilor Ministerului Finanţelor: "Toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi...
- Proteste la Finanţe. Milioane de români ar putea să nu îşi primească salariile înainte de minivacanţa de Sf....
- Angajaţii din Finanţe continuă protestele. Două persoane au demisionat, vor să plece la Ministerul Fondurilor...
- Protestarii de la Finanţe ameninţă că blochează salariile bugetarilor. În minister, venitul mediu e 6.000 de...
- Protest al angajaţilor la Ministerul Finanţelor. Sindicaliştii se plâng că salariile vor fi reduse cu 700 de...
Potrivit ANAF, la Trezorerie sunt funcții plătite și cu 10.000 de lei. Cel mai mare salariu trece de 14.000 de lei, în cazul directorilor. Un casier are un salariu de bază de 6000 de lei, spor de 15 %, voucher de vacanţă de 1450 de lei şi indemnizaţie de hrană de 347 de lei.
Un arhivar, de exemplu, are un salariu de bază şi de 4600 la care se adaugă spor de 15 %, voucher de vacanţă de 1450 de lei şi indemnizaţie de hrană de 347 de lei. Iar un secretar-dactilograf pleacă de la un salariu de 4796 de lei. Cel mai mic salariu îl primeşte îngrijitorul, 3586 de lei + spor de 15 %, voucher de vacanţă de 1450 de lei şi indemnizaţie de hrană de 347 de lei.
Marcel Boloş: Nu sunt de acord ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi beneficii suplimentare
""Atunci vă așteptăm la noi la sediu să bem o cafea împreună", mi-au spus la finalul protestului de ieri doamnele de la Trezorerie. Și la prima oră am fost acolo, am reușit să ajung azi la două trezorerii din București. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reușit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor și să văd cum lucrează, să înțeleg provocările cu care se confruntă și să împărtășim câteva zâmbete pe parcurs.
Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare: 1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile. 2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere.
Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat", a relatat Marcel Boloş pe Facebook.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰