Antena Meniu Search
x

Video "E nenorocire. Îşi bat joc de noi". Zeci de gospodării au fost inundate, după ce o conductă de apă s-a spart, în Caraş-Severin

Zeci de gospodării din comuna Văliug, judeţul Caraş-Severin au fost inundate, seara trecută, după ce o conductă de apă a sistemului hidroenergetic din apropiere a cedat. Echipaţi cu găleţi şi lopeţi, localnicii au sărit în ajutorul pompierilor, pentru ca apa să nu le ajungă în case.

de Vali Popovici

la 30.11.2022, 08:23

Vezi și

La lăsarea serii, zeci de familii s-au trezit cu şuvoaie de apă în curţi, şi chiar în case.

Locatară: Sunt inundate până jos. S-a dus şi aici la bancă, pe parte cealaltă. La vecinul de acolo e în pivniţă. E nenorocire. Îşi bat joc de noi. 

Anca Balint: ISU Semenic: În localitatea Văliug s-a produs o inundaţie ca urmare a unei avarii la o conductă de aducţiune, parte din sistemul hidroenergetic din zonă.

George Cozariuc, ISU Caraş-Severin: Am intervenit la faţa locului cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă, cu motopompe transportabile şi remorcabile pentru sprijinul populaţiei.

Pe acelaşi subiect

Echipaţi cu găleţi, lopeți şi ce au mai găsit prin gospodării, oamenii au sărit în ajutorul pompierilor, până când cei care administrează sistemul hidroenergetic din zona Semenic au oprit alimentarea cu apă. Localnicii spun că nu este prima dată când această conductă le dă bătăi de cap.

Localnic: S-a mai întâmplat. Nu e nici pentru ultima oară. Probabil dacă se ia curentul iar şi va fi din nou avarie, vom păţii aceeaşi chestie. 

Localnic: A ieşit toată apa. A inundat casele. De vreo cinci ani încoace, se întâmplă în fiecare an.

După mai bine de două ore, oamenii au reuşit să scoată apa din curţi şi din case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "E nenorocire. Îşi bat joc de noi". Zeci de gospodării au fost inundate, după ce o conductă de apă s-a spart, în Caraş-Severin