Antena Meniu Search
x

Video Case crăpate după lucrări la sistemul de canalizare, în Satu Mare. Oamenii dorm la rude, de teamă să nu le cadă pereții

Mai multe case riscă să se prăbuşească din cauza unor alunecări de teren. Pământul a luat-o la vale într-o localitate din Satu Mare, după ce în zonă s-au făcut lucrări la sistemul de canalizare. Oamenii s-au văzut nevoiţi să-şi lase casele şi să plece la rude. Acum autorităţile încearcă să găsească soluţii. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 09:03

Vezi și

Totul a pornit de la o alunecare de teren provocat de lucrări la sistemul de apă şi canalizare. Oamenii din Turţ îşi văd acum case aproape distruse. 

Reporter: Pe acolo intră frigul?

Localnic: Da, normal că aici au pus o bucată de scârţ ca să nu intre frigul, dar e crăpat peretele. 

Locanic: Deja s-a dus casa încolo și trebuie neapărat făcută, trebuie renovată și cine o renovează...

De teamă să nu le cadă casele în cap, unii şi-au luat strictul necesar şi s-au mutat la rude.  

Reporter: Cât de grav vă e afectată casa după primele calcule?

Localnică: Eu cred că foarte tare, nu stiu dacă se mai poate face ceva. 

Reporter: Când aţi auzit sau zgomotul când au căzut primele plăci?

Localnică: Joi dimineaţa şi apoi noaptea au căzut plăcile. 

Reporter: Acum rămâneţi la părinţi?

Localnică: ​Da, locuiesc la părinţi.

Acum autorităţile au încearcă să găsească soluţii

Radu Roca, prefect: În urma analizei făcute am cerut primarului de îndată să convoace comitetul local pentru situații de urgență, să evalueaze pagubele apărute în cele patru gospodării, după care să transmită situația la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Ioan Leitner, director general Apaserv: În zona străzii respective, în urmă cu patru zile s-a făcut rețeaua de canalizare şi au apărut alunecări de teren. Am constatat că într-adevăr au apărut crăpături semnificative în patru case din zona respectivă, că urmare a acestui fapt s-a dispus realizarea unei expertize care să stabilească ce trebuie făcut urgent pentru a opri fenomenul.

După evaluarea pagubelor autorităţile ar urma să decidă în ce fel vor fi ajutaţi localnicii care au probleme din cauza lucrărilor la sistemul de canalizare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Case crăpate după lucrări la sistemul de canalizare, în Satu Mare. Oamenii dorm la rude, de teamă să nu le cadă pereții