Antena Meniu Search
x

Video "E o parte dintr-un zâmbet". 100 de brăduți "adoptați" de ieșeni vor ajunge în casele copiilor nevoiași

În luna cadourilor, romanii sunt generoși chiar dacă problemele financiare sunt mari. La Iași, 100 de brăduți așteaptă să fie adoptați pentru a fi mai apoi donați familiilor nevoiașe. Zeci de tineri, copii și chiar pensionari s-au mobilizat şi au împodobit câte un brad. Aceştia vor ajunge zilele următoare la copiii care nici nu mai visau că vor simţi spiritul Crăciunului anul acesta. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.12.2022, 07:37

Vezi și

Cu beteala, lumini și globuri la ei, dar mai ales cu o mare dorință de a ajuta, zeci de ieșeni s-au adunat în centrul oraşului în acest sfârşit de săptămână, unde au împodobit mulţi brazi ce vor ajunge la cei cărora soarta le-a pus mari piedici.

"E o parte dintr-un zâmbet"

Ioana Gamen, organizator eveniment Adopta un brăduț: Sunt familii cu mulţi copii, copiii primesc multe lucruri, dar bucuria unui brăduţ nu se compară cu nimic. E o parte dintr-un zâmbet pentru că sunt convinsă că aceste familii au nevoie de mult mai mult.

Ajutoarele lui Moş Crăciun nu au stat pe gânduri atunci când au aflat că în oraşul lor brazii au fost scoşi "spre adopţie".

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am adoptat brăduţul, deoarece pe lângă bani în viaţă mai contează şi lucrurile care aduc fericire celorlalţi.

Ioana Gamen, organizator eveniment Adopta un brăduț: Sunt grupuri de prieteni, familii, pensionari, care au venit pe Lăpuşneanu. Au ales un brăduţ, l-au împodobit.

Localnici: Este foarte bună ideea, foarte bună. Pentru aceia care nu au. Acum o să fie şi ei fericiţi.

- Multe lucruri frumoase de pus în brad. Este un concept pe care noi l-am gândit cumva să ne reprezinte.

- Ce aţi adus acolo?

- Globuri, instalaţii, ghirlande mai avem. Le-am luat special.  

100 de brăduţi pot fi "adoptaţi" până la sfârșitul acestei săptămâni, iar pentru fiecare dintre aceştia ieşenii ar trebui să scoată din buzunare 250 de lei. La rândul lor, binefăcătorii pot câștiga diverse premii in funcție de cât de frumos au împodobit brazii.

Ioana Gamen, organizator eveniment Adopta un brăduț: Săptămâna viitoare vor pleca către familiile care primesc aceste lucruri.

De la evenimentul caritabil nu au lipsit nici frumoasele colinde de Crăciun, care au animat întreaga atmosferă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "E o parte dintr-un zâmbet". 100 de brăduți "adoptați" de ieșeni vor ajunge în casele copiilor nevoiași