Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce preţ are bradul de Crăciun în 2022. Alternative pentru cei care nu sunt dispuşi să scoată sume mari din buzunare

Valul de scumpiri nu a evitat nici bradul sau decoraţiunile de Crăciun. Preţul pentru unele dintre ele a crescut chiar şi cu 20% faţă de anul trecut. Aşa că oamenii încearcă să găsească soluţii alternative. Fie reciclează şi refolosesc decoraţiuni din anii trecuţi, fie cumpără mai puţine. Iar pentru brazi caută oferte în magazine sau chiar la direcţiile silvice. 

de Redactia Observator

la 21.11.2022 , 08:46

Cu o lună înainte de Crăciun, magazinele deja şi-au pregătit ofertele în ceea ce priveşte decoraţiunile pentru sărbători. Doar că, din cauza scumpirilor din ultima vreme, oamenii se gândesc de două ori înainte să cumpere ceva nou. 

"Preţul podoabelor? Sunt cam piperate pentru pensile de astăzi. 

"De cele mai mai multe ori le-am păstrat, nu prea îmi place să iau în fiecare an, poate 2, 3 ornamente şi atât." 

Vezi și

"Eu le vânez pe alea de anul trecut, dar preţurile sunt mai mari decât anul trecut. Noua gamă mai scumpă cu cel putin 20%."

Pe acelaşi subiect

Ca sărbătorile să fie complete, nu-s suficiente doar decoraţiunile. 

"Pentru coşul nostru de cumpărături am optat să achiziţionăm un brad artificial de 180 cm pentru care vom plăti aproape 280 de lei. În coş am pus ornamente suficiente cât să-l împodobim aşa cum se cuvine. Am descoperit şi oferte, sper exemplu, această cutie cu 37 de globuleţe costă putin peste 50 de lei. Am mai agăugat beteală, figurine specifice şi am ajuns în total la 550 de lei."

Alternative pentru cei care nu sunt dispuşi să scoată sume mari din buzunare

Preţul pentru un brad poate urca şi la peste 600 de lei, însă există alternative şi pentru cei care nu sunt dispuşi să dea atât de mult, respectiv brazii de la Direcţiile Silvice din ţară.

Gabriel Ciomag, dir. Directia Silvica Prahova: Preţurile varianză între 25 de lei, până la 300 de lei, în funcţie de înălţimea acestora. 

Deocamdată, în pieţele din ţară nu au apărut brazii de Crăciun. Comercianţii anunţă însă că preţurile vor fi mai mari decât anii trecuţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Ce preţ are bradul de Crăciun în 2022. Alternative pentru cei care nu sunt dispuşi să scoată sume mari din buzunare