Antena Meniu Search
x

Video Ediția a 5-a a Maratonului Nutriţiei. Conferința a adunat cei mai importanți medici din domeniu

Ediția a 5-a a Maratonului Nutriţiei s-a desfăşurat anul acesta la Mamaia. Specialiștii în alimentație, cercetătorii şi profesioniștii din domeniul sănătăţii au venit în număr mare la evenimentul organizat de RO.aliment, partenerul Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Au fost prezentate inovații, tendințe şi preocupări ale comunității științifice, în domeniul nutriției și sănătății umane.  

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 07:58

Vezi și

Conferința Internațională - Nutriție, Nutrienți, Sănătate a adunat cei mai importanți medici din domeniu.

Claudia Ana Bocean, fondator Ro.aliment: Este un eveniment unic, deoarece reuneşte specialişti, experţi, plecând de la dieteticieni, medici, medici nutriţionişti, cercetători, specialişti în industria alimentară. Este inedit pentru că îi punem în contact, îi adunăm într-un eveniment în care discutăm cum a fost la ediţia de anul ăsta despre anti îmbătrânire, controlul greutăţii despre alimente si suplimente alimentare, care ne influnţează starea de bine.

Zeci de specialiști au dezbătut timp de trei zile teme de actualitate din domeniul industriei alimentare și sănătate.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost și în acest an partenerul conferinței.

Dr. Alexandra Chiriac: Este cu adevarat o piatră de temelie când vine vorba de sănătatea noastră şi ma bucur mult când cercetători şi oameni din diverse domenii participă la acest lucru. Medici, nutriţionişti, psihologi, chiar şi companiile care produc alimente sănătoase, pentru că este o muncă de echipă cand vine vorba de sănătate.

Cercetările au arătat că sănătatea creierului este strâns legată de alimentație şi stilul de viaţă. Mai mult, specialiştii spun că alimentația este strâns legată și de problemele hormonale.

Gabriela Nicolae, nutriţionist: Vârsta medie la care o femeie în România intră la menopauză este 49 de ani, dar din păcate, din pricina stilului de viaţă deficitar, alimentaţie deficitară, lipsa somnului, stresul foarte mare pe care îl avem zi de zi, femeile încep să între la menopauză mult mai devreme.

Conferința din acest an a fost dedicată tuturor celor pentru care sănătatea este o prioritate, iar echilibrul un obiectiv. Fundația Dan Voiculescu susține cercetarea științifică, în mod special în domeniul cercetării alimentare și al medicinei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ediția a 5-a a Maratonului Nutriţiei. Conferința a adunat cei mai importanți medici din domeniu