Antena Meniu Search
x

Elev de 16 ani, prins cu 5 cristale, cel mai probabil droguri. Profesorii au chemat imediat poliţia la liceul din Galaţi

Poliţiştii din Galaţi fac cercetări în cazul unui incident produs, vineri, într-un liceu din oraş, unde un elev avea la el nişte cristale suspectate a fi substanţe psihoactive. Profesorii au fost cei care au anunţat Poliţia.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 16:28

Elev prins cu droguri la liceu - Profimedia (scop ilustrativ)

Conform IPJ Galaţi, vineri, la ora 12:45, directorul unei unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Galaţi a sesizat Secţia 3 Poliţie Galaţi, cu privire la faptul că un elev de clasa a X–a ar avea asupra lui 5 bucăţi dintr-o substanţă albă, tip cristal.

Elev prins cu droguri la liceu

Acolo au ajuns în scurt timp poliţişti, care au identificat elevul, un adolescent, cu vârsta de 16 ani, din municipiul Galaţi şi au ridicat cele 5 bucăţi de tip cristal, de mici dimensiuni, care fuseseră găsite de cadrele didactice, fiind bănuite a face parte din categoria substanţelor psihoactive.

Cazul a intrat şi în atenţia ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi. Substanţa găsită la elev va fi expertizată pentru a se stabili dacă face parte din categoria celor interzise.

Pe acelaşi subiect

Testarea antidrog a elevilor

Elevii vor fi testaţi pentru consum de droguri doar în cazuri speciale şi nu la şcoală! Dacă profesorul observă un comportament suspect şi dacă părinţii sunt de acord, tinerii vor fi duşi în centre speciale pentru prelevarea de teste. În cazul unui rezultat pozitiv, copilul şi familia acestuia vor fi consiliaţi psihologic.

Acestea sunt propunerile experţilor din ministerul Sănătăţii pentru combaterea consumului de narcotice de către minori

Ministrul Sănătăţii crede că e necesară şi introducerea unor lecţii de educaţie pentru sănătate, inclusiv în ciclul primar. De anul viitor, elevii ar putea să aibă module potrivite vârstei, în care să se discute inclusiv despre pericolele consumului de alcool şi droguri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Elev de 16 ani, prins cu 5 cristale, cel mai probabil droguri. Profesorii au chemat imediat poliţia la liceul din Galaţi