Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Elev de 6 ani, victima bullying-ului la o şcoală din Iaşi. Ar fi fost bătut în mod repetat de colegi: "Copii răi care m-au lovit"

Caz revoltător la Școala Gimnazială "Petru Rareș" Hârlău, din Iaşi! O mamă cere disperată ajutorul, după ce copilul ei de doar 6 ani, cu cerințe educaționale speciale, ar fi fost ţinta agresiunilor mai multor colegi de clasă. Sătulă de abuzurile constante, femeia a apelat numărele de urgenţă 119, dar şi 112. Conducerea şcolii susţine însă că incidentele violente nu ar fi decât "o joacă între cei mici"

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 12:03

"Aveţi mare grijă, copiii sunt loviţi, sunt traşi de păr, sunt loviţi la picioare. Şi la un moment dat zice: Doamnă, şi al dumneavostră a fost lovit", spune mama copilaşului. Acesta ar fi fost avertismentul dat de profesorul de sport care ar fi pus-o în gradă pe mămica copilului de 6 ani. Atunci însă, părintele a primit asigurări că a fost vorba doar de un simplu accident. Din păcate, bullying-ul asupra micuţului cu cerinţe educaţionale speciale nu s-ar fi oprit aici. "Am fost sunată de căre o mămică de faptul că plânge în bancă. Fiul meu scria la tablă şi unul dintre copii a venit şi l-a lovit cu piciorul între picioare", continuă femeia. 

Copil de 6 ani, victima bullying-ului, la o şcoală din Iaşi

Furioasă, mămica a sunat-o atunci pe directoarea unităţii de învăţământ: "Că va întârzia, că nu va fi la ora care eu doresc, adică fiind vorba de un accident, dânsa nu poate fi prezentă".

Vezi și

La capătul puterilor, părintele a sunat şi la numerele de urgenţă 119 şi 112. "Doamna învăţătoare a fost după băiatul meu, l-a adus ca domnii inspectori de Poliţie să îl întrebe ce s-a întâmplat. Băiatul i-a spus: Am şi prieteni, dar am şi copii răi care m-au lovit", spune mama.

Directoarea instituţei de învăţământ are însă o altă variantă. "Este exagerat termenul de violenţă. Deci pur şi simplu a fost o joacă de copii. Lucru care s-a repetat. În sala de clasă, copii erau la tablă, scriau. Pentru că toţi doresc să iasă la tablă şi probabil de la marker s-au luat un pic", a declarat Tereza Rugină, director general Școala gimnazială "Petru Rareș" Hârlău. Mama a solicitat la Inspectoraul Şcolar Iaşi inclusiv transferul copilului într-o altă clasă. La Școala Gimnazială "Petru Rareș" învaţă 833 de elevi, dintre care doar 15 sunt cu cerinţe educaţionale speciale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Elev de 6 ani, victima bullying-ului la o şcoală din Iaşi. Ar fi fost bătut în mod repetat de colegi: "Copii răi care m-au lovit"