Antena Meniu Search
x

Video Fetele care fac performanţă într-un sport al bărbaţilor. La 15 ani, ţin piept drujbelor şi taie buşteni de sute de kilograme în timp record

Mână de fier, într-o lume a bărbaţilor. Cinci fete ale Liceului Silvic Bucovina reprezintă România la Campionatul european de competențe în silvicultură. Eleve au impresionat cu forţa şi determinarea lor. Este pentru prima dată când competiţia cu renume în domeniu se desfăşoară în România. 

de Angela Bertea

la 22.05.2024 , 18:25

Fetele cuceresc lumea bărbaţilor. La cei 15 ani, Diana şi colegele ei ţin piept drujbelor, taie buşteni de sute de kilograme şi schimbă lanţul în timp record. 

"Ne-am pregătit din octombrie, cam jumatate de an. Ne pregătim intensiv, câte 6-7 ore de pregătire şi sperăm să câştigăm locul 1. Aveam zile când schimbam şi în 20-23-24 când eram la început, acum intre 16 si 19 secunde. Pentru mine e chiar o distracţie", ne-a mărturisit Diana Boc, concurentă.

Drujbele cântăresc aproape 10 kg

Vezi și

O distracție care presupune multa atenție și forţă. 

Pe acelaşi subiect

"Pe lângă pricepere și îndemânare, e nevoie și de forță. O astfel de drujba poate să cântărească și aproape 10 kg", spune reporterul Observator Angela Bertea.

22 de echipe din 18 ţări luptă în competiţie. 

Razvan Frăţianu, reprezentant al evenimentului: În România este prima etapă a campionatului european de aceste forestry skills, talent silvicultoresc. Astăzi sunt 4 probe în desfăşurare. Este proba de schimbare a lanţului, proba de tăietură combinată, cea de precizie, iar la final va fi doborârea.

Alături de fete, şi o echipă de băieţi reprezintă ţara. Tinerii sunt de la Liceul Silvic "Transilvania", din Năsăud. Campionatului european de competențe în silvicultură a ajuns la cea de a 21-a ediţie. Acesta continuă şi mâine, cu o alte probe de mânuire a motofierastraului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Evenimente » Fetele care fac performanţă într-un sport al bărbaţilor. La 15 ani, ţin piept drujbelor şi taie buşteni de sute de kilograme în timp record