Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cei mai frumoşi câini din ţară au fost admiraţi la Brăila. Patrupedul care a atras toate privirile pentru că seamănă cu un lup

Cei mai frumoşi câini şi-au dat întâlnire la Brăila în cadrul unei competiţii naţionale, unde şi-au etalat calităţile de cei mai buni prieteni ai omului. Un concurs asemănător a avut loc şi la Suceava, cu participarea a sute de rase de câini din ţară şi de peste hotare. La Iaşi însă au putut fi admirate mai multe specii de animale domestice. 

de Adrian Obreja

la 19.05.2024 , 09:39

Patrupedele au făcut spectacol la concursul chinologic de la Brăila. "Peste 400 de câini de diferite talii, unii care cântăresc nu mai mult de trei kilograme până la ciobăneşti româneşti, care au câteva zeci de kilograme, cu toţii se luptă pentru a câştiga titlul de cel mai frumos exemplar", transmite Adrian Obreja, reporter Observator.

Lupul cehoslovac, rezultat dintre ciobănesc german şi lupul carpatin, a fost unul dintre câinii de rasă care i-au uimit pe spectatori. "Este sută la sută câine. S-a păstrat aspectul de lup. Aspectul şi ceva din aptitudinile naturale. Ei sunt foarte agili, foarte puternici, neînfricaţi atunci când situaţia o cere", explică Alexandru Drăgănescu.

Leonard Morogan, preşedintele Asociaţiei Chinologice Zonale Brăila: Primul lucru se urmăreşte, câinii să fie sănătoşi. Al doilea lucru: câinii să respecte standardele, să fie cât mai aproape de standardul rasei şi să fie frumoşi, aranjaţi.

Vezi și

Şi la Suceava au fost admiraţi cei mai frumoşi căţei în cadrul evenimentului cu tradiţie Bucovina Dog Show, unde au participat sute de câini de rasă din ţară şi de peste hotare. Eveniment cu animale a fost şi la Iaşi. Însă aici, atracția principală a fost micuțul Gigel, un miel salvat de un grup de studenți. Animal Fest se află deja la a patra ediție și este un succes de fiecare dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Cei mai frumoşi câini din ţară au fost admiraţi la Brăila. Patrupedul care a atras toate privirile pentru că seamănă cu un lup