Antena Meniu Search
x

Video Elevii, fără corn şi lapte la şcoală. Un primar din Gorj a luat iniţiativă şi hrăneşte zilnic peste 400 de copii

Deși s-au dus mai bine de două săptămâni de școală, elevii nu primesc nici acum corn, lapte sau masa caldă. Dacă pentru primul proiect nu se înghesuie producătorii la licitații din cauza banilor puțini, pentru "Masa Caldă", guvernanții abia acum pregătesc normele de aplicare și caută fonduri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.09.2023, 07:50

Vezi și

Deşi Guvernul nu pare că se grăbeşte cu definitivarea normelor, unii primari iau iniţiativă şi le oferă copiilor o masă caldă. Din păcate, acesta este unul din puţinele exemple pozitive.

Un primar din Gorj, exemplu pentru Guvern

Diana Speretoiu, reporter Observator: Dacă Guvernul nu a definitivat până acum normele de aplicare, sunt și primari care au reușit să se descurce pe cont propriu. Un exemplu este în Gorj, în Roșia de Amaradia, unde toți cei aproximativ 400 de elevi de la grădințele, școlile și liceul din comună primesc o masă caldă în fiecare zi. Sunt, de altfel, singurii din județ.

Edilul spune că i-au mai rămas bani aferenți anului școlar trecut și că i-a folosit să continue programul și în acest an până vor fi alocate alte fonduri. Dar nu s-au găsit peste tot soluții. Prezent la Târgu Jiu, la o dezbatere privind abandonul școlar, secretarul de stat de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru a anunțat că sunt bani economisiți după greva profesorilor din mai și iunie și că sumele vor fi suficiente până în luna decembrie.

În prezent, pe listă sunt 450 de școli cu 130 de mii de elevi. Nici "Laptele și cornul" nu merge ca pe roate. În doar două județe funcționează. În rest, autoritățile nu găsesc furnizori. Aceștia s-au plâns de banii puțini pe care i-ar primi să livreze corn, lapte sau iaurt elevilor. Pentru acest program, Guvernul a alocat 150 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Elevii, fără corn şi lapte la şcoală. Un primar din Gorj a luat iniţiativă şi hrăneşte zilnic peste 400 de copii