Antena Meniu Search
x

Video Elevii unui liceu din Reșița au învățat ce trebuie să facă în cazul unui cutremur. Tinerii au fost ghidați de pompieri

În caz de cutremur, panica nu ajută. Mai ales în clădirile aglomerate. Tocmai de aceea, elevii unui liceu din Reşiţa au luat parte, ieri, la un exerciţiu în care au învăţat cum se evacuează o clădire şi ce trebuie să facă în cazul unui seism. A fost un exerciţiu util şi pentru pompieri, care s-au antrenat luând în calcul mai multe scenarii.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 08:57

Vezi și

Șapte autospeciale şi 18 angajați ai detașamentului de pompieri din Reșița au intervenit de urgență la Liceul Teoretic Traian Vuia.

ISU Semenic: Cutremurul a afectat şi reţelele de utilităţi. O să acţionăm şi pentru întreruperea gazului, curentului şi a apei. Echipa 1 la parter, echipa 2 la etajul 1, echipa 3 la etajul 2, autoscara rămâne în aşteptare până vedem ce e de făcut.

Patru persoane au rămas blocate în clădirea unității de învățământ și au avut nevoie de intervenția pompierilor militari.

Similuarea a fost un exercițiu util atât pentru pompieri, cât și pentru elevi

Pe acelaşi subiect

ISU Semenic: În urma evacuării elevilor au fost evacuaţi 420 de elevi şi 50 de cadre didactice, au fost blocaţi în interior şi nu au fost evacuaţi 4 elevi.

Din fericire, toate acestea au făcut parte doar de scenariul exerciţiului desfășurat de angajații ISU Semenic.

Lt. Sorin Craioveanu - ISU Semenic: Scenariul s-a bazat pe simularea unui cutremur care a afectat mai multe părţi ale clădirii.

Similuarea a fost un exercițiu util atât pentru pompieri, cât și pentru elevi. Pompierii cărășeni desfășoară periodic exerciții de acest tip în colaborare cu diferite instituții - atât pentru propria pregătire cât și pentru pregătirea cetățenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Elevii unui liceu din Reșița au învățat ce trebuie să facă în cazul unui cutremur. Tinerii au fost ghidați de pompieri