Antena Meniu Search
x

Video Elevul care şi-a înjunghiat profesoara la liceul Ion Creangă din Capitală, acuzat de tentativă de omor. Ce se va întâmpla cu el

Elevul de 16 ani de la un colegiu de top din Capitală care şi-a înjunghiat profesoara de japoneză, chiar în timpul orei a fost reţinut. El va afla în cursul zilei dacă procurorul de caz va propune şi arestarea sa preventivă. Băiatul este cercetat pentru tentativă de omor după ce a atacat-o pe profesoară cu un cuţit pentru un motiv halucinant: dascălul voia să le dea un test. Dintr-un mesaj trimis pe grupul de whatsapp al clasei, reiese că adolescentul ar fi premeditat fapta. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.04.2023, 14:48

Atacul a fost fulgerător. Imediat după începerea orei de japoneză, elevul de 16 ani s-a năpustit din senin cu un cuţit asupra profesoarei. 

Urmează să afle ce măsură i se va impune

În urmă cu puţin timp adolescentul a fost adus la Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru noi audieri. Acum se fac mai multe anchete după incidentul deosebit de grav din cadrul şcolii. Colegii adolescentului, dar şi părinţii sunt îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat în timpul orei de japoneză.

Vor mai urma audieri, este vorba de profesori şi elevi. De mai bine de 2 ore, elevul este audiat de procurori pentru a afla cum s-a petrecut fapta. Urmează să afle dacă va fi arestat preventiv, areastat la domiciliu sau va primi control judiciat. Părinţii ar fi observat carenţe în comportamentul elevului de câteva luni, dar nu au apucat să meargă la psiholog, pentru că el ar fi refuzat. De cealalaltă parte, profesoara a fost externată, se simte bine şi ar putea ajunge chiar şi la şcoală. 

Pe acelaşi subiect

Coleg: I-a pus cuţitul la gât. Dânsa s-a mişcat cumva brusc, s-a rănit.   

Tată: El a rămas în clasă în continuare.

"Ar merita să o omor?" Dintr-un mesaj pe grupul de whatsapp al clasei, reiese că adolescentul si ar fi premeditat fapta. A cerut - înainte de oră - aprobarea colegilor ca să ia viaţa profesoarei de 26 de ani. Motivul e la fel de şocant ca gestul: urma un test neanunţat.  

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Băiatul a venit la şcoală ca-ntr-o zi normală, spun elevii. Nu a interacţionat cu foarte multă lume. Cel mai probabil, spun anchetatorii, avea deja pregătit cuţitul în rucsac în momentul în care a intrat în curtea liceului. 

În şcoală s-a instalat panica printre copii şi părinţi. 

Coleg: E un băiat retras. Colegii lui acum sunt speriaţi, traumatizaţi, le e frică să mai meargă la liceu. 

Elena Ştefan, purtător de cuvânt ISMB: Au primit consiliere din partea consilierului şcolar al unităţii de învăţământ şi aşteptăm concluziile verificării. 

Atacul a venit neaşteptat 

Atacul a avut loc la un colegiu de top din Capitală, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,23.  Dascălul debutant, cu doar doi ani de experienţă în învăţământ, a ajuns de urgenţă la spital. Din fericire, rănile nu îi pun viaţa în pericol. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, elevul a făcut mărturisiri cutremurătoare. A spus că a simţit nevoia inexplicabilă să omoare. Poliţiştii au cerut imediat o expertiză psihiatrică. Apropiaţii spun că tânărul era pasionat de animaţii japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive. 

Dan Antonescu, criminalist: Putem vorbi de un cumul de factori, de o neglijenţă, ca să o numesc frumos, în primul rând din partea familiei, a părinţilor, care trebuiau să sesizeze o anomalie în comportamentul acestui băiat. 

Cazul readuce în discuţie problema violenţei în şcoli. Ministerul Educaţiei a făcut o listă cu obiecte interzise. Degeaba însă. Nimeni nu poate controla elevii. 

Mamă: Au fost părinţii împotriva verificărilor pentru droguri, dar pentru un cuţit? Normal ar fi, da, să fie controlaţi, dar părinţii nu vor. 

Dan Antonescu, criminalist: Nu ai cum să-i verifici în ghiozdane, rucsacuri, pentru că ei pot considera chestia asta un gest jignitor. 

Oficial, doar anul trecut au fost peste 9.700 de acte de violenţă în şcoli. În realitate însă numărul este mult mai mare. Iar acum două zile jandarmii din Brăila au prins un adolescent înarmat cu un cuțit tip baionetă, lung de 43 de centimetri în apopierea unei şcoli. Tânărul voia să folosească arma albă pentru a intimid un elev care urma să iasă de la ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Elevul care şi-a înjunghiat profesoara la liceul Ion Creangă din Capitală, acuzat de tentativă de omor. Ce se va întâmpla cu el