Antena Meniu Search
x

Video Profesoara înjunghiată la liceul Creangă. Elevul şi-a anunţat atacul pe WhatsApp: "Ar merita să o omor?"

Incident şocant la o şcoală de elită din Capitală. O profesoară a fost înjunghiată de un elev de 16 ani. Băiatul a intrat cu un cuţit în sala de clasă şi a atacat-o pe profesoara de japoneză pentru că voia să le dea un test. Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Cazul readuce în prim-plan lipsa siguranţei în şcoli. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 05.04.2023, 21:20

Vezi și

Atacul a fost fulgerător. Imediat după începerea orei de japoneză, elevul de 16 ani s-a năpustit din senin cu un cuţit asupra profesoarei. 

Elev: I-a pus cuţitul la gât. Dânsa s-a mişcat cumva brusc, s-a rănit.   

Tatăl unui elev: El a rămas în clasă în continuare.

Motivul gestului şocant: un test neanunţat

Pe acelaşi subiect

Dintr-un mesaj pe grupul de WhatsApp al clasei reiese că adolescentul şi-ar fi premeditat fapta. A cerut - înainte de oră - aprobarea colegilor ca să ia viaţa profesoarei de 26 de ani. Motivul e la fel de şocant ca gestul: urma un test neanunţat.  

Mesajul transmis de băiat în grupul de WhatsApp al clasei

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Băiatul a venit astăzi la şcoală ca-ntr-o zi normală, spun elevii. Nu a interacţionat cu foarte multă lume. Cel mai probabil, spun anchetatorii, avea deja pregătit cuţitul în rucsac în momentul în care a intrat în curtea liceului. 

În şcoală s-a instalat panica printre copii şi părinţi. 

Elev: E un băiat retras. Colegii lui acum sunt speriaţi, traumatizaţi, le e frică să mai meargă la liceu. 

Elena Ştefan, purtător de cuvânt ISMB: Au primit consiliere din partea consilierului şcolar al unităţii de învăţământ şi aşteptăm concluziile verificării. 

Atacul a avut loc la un colegiu de top din Capitală

Atacul a avut loc la un colegiu de top din Capitală, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,23 - Colegiul Naţional Ion Creangă. Dascălul debutant, cu doar doi ani de experienţă în învăţământ, a ajuns de urgenţă la spital. Din fericire, rănile nu îi pun viaţa în pericol.

Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, elevul a făcut mărturisiri cutremurătoare. A spus că a simţit nevoia inexplicabilă să omoare. Poliţiştii au cerut imediat o expertiză psihiatrică. Apropiaţii spun că tânărul era pasionat de animaţii japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive. 

Dan Antonescu, criminalist: Putem vorbi de un cumul de factori, de o neglijenţă, ca să o numesc frumos, în primul rând din partea familiei, a părinţilor, care trebuiau să sesizeze o anomalie în comportamentul acestui băiat. 

Cazul readuce în discuţie problema violenţei în şcoli

Cazul readuce în discuţie problema violenţei în şcoli. Ministerul Educaţiei a făcut o listă cu obiecte interzise. Degeaba însă. Nimeni nu poate controla elevii. 

Părinte: Au fost părinţii împotriva verificărilor pentru droguri, dar pentru un cuţit? Normal ar fi, da, să fie controlaţi, dar părinţii nu vor. 

Dan Antonescu, criminalist: Nu ai cum să-i verifici în ghiozdane, rucsaci, pentru că ei pot considera chestia asta un gest jignitor. 

Oficial, doar anul trecut au fost peste 9.700 de acte de violenţă în şcoli. În realitate însă numărul este mult mai mare. 

Chiar ieri jandarmii din Brăila au prins un adolescent înarmat cu un cuțit tip baionetă, lung de 43 de centimetri în apopierea unei şcoli. Tânărul voia să folosească arma albă pentru a intimid un elev care urma să iasă de la ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Profesoara înjunghiată la liceul Creangă. Elevul şi-a anunţat atacul pe WhatsApp: "Ar merita să o omor?"