Antena Meniu Search
x

Video Elicopterul BlackHawk a survolat zona în căutarea unui loc pentru aterizare, la doar 20 metri altitudine: "Foarte, foarte buni piloţi". Posibile explicaţii ale incidentului

De nouă ore, elicopterul care a aterizat forţat în mijlocul Capitalei blochează o intersecţie circulată din oraş. În timp ce şoferii îl ocolesc, anchetatorii încă încearcă să îşi dea seama ce s-a întâmplat.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.07.2021, 22:51

Vezi și

O comisie militară a ajuns în Piaţa Charles de Gaulle. Căţiva soldaţi şi tehnicieni ai Armatei Americane încearcă să strângă palele elicopterului. Este una dintre procedurile standard pentru ca aparatul de zbor să fie dus într-o hală a Romaeoro. Acolo va fi efectuată o primă expertiză, o expertiză sumară, pentru a vedea ce anume a dus la acest incident. Pilotul elicopterului BlackHawk a reuşit să manevreze aparatul de zbor preţ de aproape 2 kilometri la o înălţime foarte mică, în căutare unui loc de aterizare.

"Pierdere de putere, cedare de sistem hidraulice, cam astea ar fi motivele pentru care un elicopter ar trebui să aterizeze imediat. Piederea puterii înseamnă defectarea unui motor. Începând de la apariţia defectului, când se vede că elicopterul iese din acea configuraţie de zbor controlat, el devine un pic necontrolat pentru câteva secunde", spune un pilot militar.

"Ca pilot, nu ai multe opţiuni. A fost vorba de secunde. Au determinat rapid situaţia de la bord, nu s-au pierdut, au şi căutat loc unde ar putea să pună elicopterul, ceea ce au şi făcut. Foarte, foarte buni piloţi", a declarat Mircea Budiaci, pilot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Elicopterul BlackHawk a survolat zona în căutarea unui loc pentru aterizare, la doar 20 metri altitudine: "Foarte, foarte buni piloţi". Posibile explicaţii ale incidentului