Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Emoții la Academia de Poliție, unde cei aproape 600 de absolvenţi şi-au depus jurământul

Au plâns, s-au îmbrăţişat, au râs, apoi au jurat că, de astăzi, vor lucra permanent în slujba noastră! Aproape 600 de tineri au primit astăzi diplomele de absolvenţi ai Academiei de Poliţie.

de Redactia Observator

la 14.07.2018 , 22:11

Au plâns, s-au îmbrăţişat, au râs, apoi au jurat că, de astăzi, vor lucra permanent în slujba noastră! Aproape 600 de tineri au primit astăzi diplomele de absolvenţi ai Academiei de Poliţie. Faţă de cei angajaţi din sursă externă, ei au beneficiat deja de trei sau patru ani de pregătire şi de luni încep serviciul. Ceremonia jurământului a fost emoţionantă pentru părinţii veniţi din toată ţara.

577 de tineri sunt, de astăzi, poliţişti, pompieri, jandarmi sau ofiţeri de protecţie şi pază. Şi-au luat angajamanentul ferm că, de acum înainte, vor fi un sprijin pentru cetăţeni şi un exemplu de moralitate pentru colegi. 

Carmen Dan - Ministrul Afacerilor Interne 

Vezi și

Ministerul întinereşte şi dumneavoastră sunteţi un suflu nou, al unei schimbări de mentalitate. Tocmai de aceea misiune voastră nu va fi una uşoară.   

Emoţiile ceremoniei şi căldura de afară au fost copleşitoare pentru cinci absolvenţi care au căzut din picioare în timpul evenimentului. Cu ochii în lacrimi şi buchete de flori în mâini, părinţi, iubiţi sau fraţi veniţi din toată ţara, abia au încăput în curtea Academiei.

Această familie numeroasă a venit din Deva pentru o fotografie... memorabilă. 

Liderul absolvenţilor este Alin. Şeful promoţiei 2018 şi primul absolvent al Academiei care termină cu 10 pe linie. A venit din Bucovina, de la Rădăuţi, să-i calce pe urme tatălui său pompier. Mama nu şi-a putut stăpâni lacrimile.  

Rodica - mama:

Încerc să fac faţă. Sper să fie bine şi să întâlnească un colectiv bun.

Alin Mucea - şef de promoţie: 

Am vrut să duc tradiţia mai departe. E un sentiment unic să-ţi poţi ajuta semenii. Eu sunt o persoană foarte ambiţioasă şi când îmi propun ceva, obţin.

Absolvenţii promoţiei "Centenarul Unirii" au fost de astăzi repartizaţi în teritoriu în funcţie de medie şi de preferinţe. Vor câştiga, pentru început, în jur de 2. 800 lei. Sistemul mai are însă nevoie de cel puţin 20 000 de oameni. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Emoții la Academia de Poliție, unde cei aproape 600 de absolvenţi şi-au depus jurământul