Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EROII care au lichidat incendiul izbucnit la un vagon încărcat cu azotat de amoniu la Breaza, premiaţi şi înaintaţi în grad!

Salvatorii care au prevenit o catastrofă şi au lichidat incendiul izbucnit la un vagon încărcat cu azotat de amoniu, la Breaza, au fost premiaţi.

de Redactia Observator

la 07.11.2017 , 09:18

Salvatorii care au prevenit o catastrofă şi au lichidat incendiul izbucnit la un vagon încărcat cu azotat de amoniu, săptămâna trecută, la Breaza, şi-au primit răsplata au fost premiaţi şi înaintaţi în grad, înainte de termen. Vorbim despre 10 pompieri de la Detaşamentul din Câmpina care sunt consideraţi eroi în Prahova. Şi-au riscat vieţile, la datorie, deşi încărcătura vagonului putea să explodeze în orice moment.

Pompierii din Câmpina sunt eroii care au reuşit să prevină o catastrofă după ce un vagon încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, pe şine, la Breaza. Au fost primii care au intervenit la apel. 

După patru ore de luptă cu flăcările, contra-cronometru, şi riscându-şi viaţa, în orice moment, au reuşit aproape imposibilul. Trenul era încărcat cu 2.000 de tone de azotat de amoniu. O cantitate de o sută de ori mai mare decât cea care se afla în camionul care a explodat la Mihăileşti, acum 13 ani.

Vezi și

Claudiu Savastiţa, pompier premiat: "În momentele alea nu gândeşti, gândeşti doar să intervii cât mai repede, să lichidezi incendiul, să nu se întâmple ceva ce putea marca toată localitatea Breaza."

Plutonier major Dragoş Hodoiu, pompier premiat: "O seară foarte dificilă, din toate punctele de vedere. Ca om, m-a gândit la copil, să ajung sănătos acasă."

Cei 10 pompieri au fost înaintaţi în grad, înainte de termen, ieri, în cadrul unei ceremonii la Prefectura Prahova. Alături de ei a fost premiat şi purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Raluca Vasiloaie, purtător de cuvînt al ISU Prahova: "În primul rând am considerat să nu introduc panică în rândul cetăţenilor, a populaţiei, pentru că acesta era un aspect primordial. După care am încercat să avem o comunicare eficientă prin aducerea informaţiilor în prim-plan către cetăţeni, dar totodată prin protejarea echipajelor de intervenţie."

O anchetă a stabilit că transportul sacilor cu azot nu s-a făcut conform regulilor de protecţie în vigoare. O explozie ar fi ras oraşul Breaza de pe faţa pământului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » EROII care au lichidat incendiul izbucnit la un vagon încărcat cu azotat de amoniu la Breaza, premiaţi şi înaintaţi în grad!