Antena Meniu Search
x

Haos la școala unde au fost depistați 52 de copii cu TBC, în Roșiori de Vede. Autoritățile nu au explicații

Vezi și

Este panică printre părinţi şi haos în gestionarea situaţiei de către autorităţi în cazul focarului de tuberculoză din Roşiori de Vede. După ce la al treilea val de testări, 52 de elevi de la o şcoală din localitate au fost confirmaţi pozitiv, autorităţile încă nu-şi explică ce se întâmplă, iar zeci de părinţi sunt puşi pe drumuri între spitale. Cei care ar trebui să răspundă consideră că situaţia este una normală pentru România, ţara cu cele mai multe cazuri noi de TBC depistate anual.

După haosul din şcoala Mihai Eminescu, prezentat în urmă cu câteva zile la Observator, părinţii elevilor infectaţi se tem să vorbească în faţa camerei. Doar ei ştiu prin ce-au trecut însă în ultimele două luni.

12 copii au fost deja trataţi la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, iar alții vor fi supuşi săptămâna viitoare unor alte analize de sânge. Unii din ei vor ajunge din nou în Capitală. În tot acest timp, conducerea şcolii dă asigurări că situaţia este sub control. Au fost făcute deja 3 dezinfecţii.

Direcţia de Sănătate Publică va verifica săptămâna viitoare modul în care s-a făcut dezinfecţia de vineri. Abia apoi se aşteaptă alte măsuri sau chiar sancţiuni în cazul în care n-au fost respectate procedurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Haos la școala unde au fost depistați 52 de copii cu TBC, în Roșiori de Vede. Autoritățile nu au explicații